HTC One satışları kötü giderse CEO Chou istifa edecek

HTC One  satışları kötü giderse CEO Chou istifa edecek

Rekabetin artık üst seviyelere tırmandığı akıllı telefon pazarında satış, reklam, Ar-Ge çalışmaları gibi bir bütünü kapsayan görevlerin tüm sorumluluğunu üstlenen CEO’lar herhangi bir zor durumda tüm sorumluluğu üstlenirken bu gibi durumların sonucu genellikle istifa oluyor.

HTC’nin geçtiğimiz sene yaşadığı sorunların üstüne bu sene de büyük umutlar üzerinde çalıştığı ve çok güvendiği amiral gemisi modeli HTC One’ın da tedarik sorunları yaşaması, en büyük rakibi Samsung Galaxy S4’ten önce çıkma durumunun ertelenmesi gibi problemler satışların istenilen gibi olmamasına neden olabilir. Wall Street Journal ise bu sorunların sonucunda herhangi bir başarısızlık gelinmesi durumunda HTC Ceo’su Peter Chou’nun istifa edeceğini iddia etti.


HTC’nin doğruladığı tedarik sorunları sonucunda HTC One belli ülkelerde sınırlı sayıda satışa sunulacak. Bu da istenilen satış rakamlarının gerisinde kalmasına neden olacak. HTC’nin geçen sene Droid DNA, HTC One X gibi telefonlarının satış rakamlarının iyi olmaması üzerine yaşanan bu durum da CEO’nun istifasını çok olası bir hale getiriyor.

Henüz konuşmak için çok erken fakat HTC’nin gerçekten zor durumda olduğu ortada. Nisan ayında ülkemizde çıkması beklenen akıllı telefonun tedarik sorunu nedeniyle vitrinlerde yer alması Mayıs ayını bulabilir. Son kullanıcının böyle bir durumda tepkisinin nasıl olacağını ise zaman gösterecek.



Eklenme tarihi: 20.03.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler