HTC, Apple ile anlaşmasından gayet memnun

HTC, Apple ile anlaşmasından gayet memnun

Dünya’da teknolojinin gelişimiyle bambaşka bir önem kazanan patent dosyaları da artık teknoloji meraklılarının farklı bir ilgi odağı oldu. Özellikle sürekli haberlerimize konu olan Samsung, Apple ve HTC gibi devlerin arasındaki davaların artması ve firmalar arasındaki diyalog başka bir uzmanlık alanı artık.

Son gelişmelerse HTC ve Apple’ın kendi aralarında imzaladıkları anlaşmayla ilgili. Basında birçok söylentiye yol açan anlaşma hakkında Reuters’a açıklama yapan HTC CEO’su Peter Chou, spekülasyonların asılsız ve çirkin olduğuna değinerek kendi tarafları açısından bu anlaşmadan memnun olduklarını söyledi.

Anlaşmayla ilgili dedikoduların en büyüğü, konuyla ilgili uzmanların tahmini olan HTC’nin üreteceği her ürün başına Apple’a 6-8 dolar arasında bir ücret ödediği. Patent konusunda birçok sıkıntı yaşayan Tayvanlı firmanın, bu tarz bir ücret karşısında zor durumda kalacağı uzmanlar tarafından özellikle belirtiliyor. HTC tarafından Windows 8 karşılığında Microsoft’a ödenen ücretin de cihaz başına 5 ile 10 dolar arasında olduğunu tahmin ediyor.

Apple ile kanlı bıçaklı olan Samsung ise HTC ile Apple arasındaki anlaşmada yer alan detayların açıklanmamasından oldukça rahatsız. Sürekli mahkeme salonlarında karşı karşıya gelen firmalar için büyük sorun olan patent davalarının nasıl bir süreçle devam edeceği tam bir merak konusu.



Eklenme tarihi: 21.11.2012

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler