Nokia, iki yılda 70 milyon telefon sattı

Nokia, iki yılda 70 milyon telefon sattı

Aralık 2016'da kurulan ve kurulduktan bir ay kadar sonra ilk telefonunu piyasaya süren HMD Global, iki seneden kısa sürede 70 milyon mobil cihaz sattığını açıkladı. Nokia'nın eski yöneticileri, satış kanalı uzmanları, ülke ve bölge müdürlerinden oluşan bir ekiple işe koyulan Finlandiya merkezli şirket, Çinli Foxconn'u üretici ortak olarak yanına alarak kısa zamanda tüm dünyaya yayılmayı başardı.

Satış rakamlarında hem akıllı telefon hem de basit telefon satışlarını bir araya getiren HMD Global, Nokia markasının ağırlıklı olarak yetişkin müşteriler tarafından tercih edildiğini belirtiyor. Öyle ki, ürünlerin yüzde 80'den fazlasını 35 yaş ve üstü tüketiciler satın alıyor. Bu durumun oluşmasında basit telefon satışlarının çoğunlukta olması etkili olsa da, Nokia markasının daha yaşlı tüketicilere hitap ettiği aşikar.

Bilhassa Çin'de gençlerin uygun fiyata satın alabileceği çoklumedya özellikleri gelişmiş çözümlerle rekabeti yüksek bu pazardan pay almayı başaran Nokia'nın ilerleyen dönemde müşteri portföyünü çeşitlendireceğine şüphe yok.



Eklenme tarihi: 10.12.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler