Her yöne paketlerinde indirim

Her yöne paketlerinde indirim

Ara bağlantı ücretlerinin yarı yarıya düşürülmesi ile birlikte her yöne paket ücretleri ve diğer operatörleri arama ücretlerinin düşmesi bekleniyor. Böylece operatörler arası sesli ve görüntülü iletişim trafiği daha da artacak. 1 Nisan 2010 tarihinde geçerli olacak ücretlendirme için operatörler yeni her yöne paketlerinin hazırlığı içinde.

Ara bağlantı ücreti nedir?
Ara bağlantı ücreti, kendi operatörünüzün dışındaki bir operatörü aradığınızda ortaya çıkıyor. Diğer operatörü aradığınızda, o operatöre ait şebekeyi meşgul ettiğinizden dolayı, abonesi olduğunuz operatör, şebekesini meşgul ettiğiniz operatöre ara bağlantı olarak isimlendirilen ücreti ödemek durumunda kalıyor.

Ara bağlantı ücretleri nasıl ödeniyor?
Ara bağlantı ücretleri operatörlerin arasındaki konuşma trafiği ölçülerek hesaplanıyor. Karşılıklı konuşma süreleri düşüldükten sonra ödeme miktarları belirleniyor. Ara bağlantı ücretleri her operatör için aynı değerde değil. Bir Turkcell abonesi, bir Avea abonesini aradığında, Turkcell ara bağlantı ücreti olarak 7.75 Kuruş verirken, tersine bir arama gerçekleştiğinde Avea, Turkcell’e 6.55 Kuruş ödüyor.

Yeni ara bağlantı ücretleri
1 Nisan 2010 tarihinden itibaren geçerli olacak olan ara bağlantı ücretlerinde fiyatlar yarı yarıya düştü. Turkcell, kendisinde bitirilen bir çağrı için diğer operatörlerden 3.13 Kuruş alırken, Vodafone kendisinde bitirilen çağrılar için diğer operatörlerden 3.23 Kuruş alacak. Avea ise 3.70 Kuruş alacak.



Eklenme tarihi: 11.03.2010
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler