Her yıl daha fazla konuşuyoruz

Her yıl daha fazla konuşuyoruz

Mobil iletişim ilerledikçe hayat içerisindeki bazı alışkanlıklar da buna bağlı olarak değişim göstermeye başlıyor. Hem kurumsal hem bireysel anlamda iletişim çağımızda en önemli unsur olurken, bu yapının artık en önemli yapı taşlarını ise yanımızdan ayırmadığımız cep telefonları oluşturuyor. Bunun en güzel örneği ise her 3 ayda iletişim ilgili verileri paylaşan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK’nın yayınladığı rapor.


Türkiye 2012 senesinde iletişimde telefonları kullanarak tam 189.2 milyar dakika konuşmuş. Bu konuşmaların 19.4 milyarı sabit telefonlarla yapılırken geriye kalan 169.8 milyar dakikanın sahibi cep telefonları. Yıllara kıyasla da yukarıya doğru artan bir grafiğe sahip olan bu konuşmalar 2011 yılında göre yüzde 12 artarken 2008 yılını neredeyse ikiye katlıyor.


Konuşma süresinden cep telefonlarının çok çok gerisinde kalan sabit telefonlar ise konuşma dakikaları artsa da tam tersi bir doğrultuda yıllara göre abone sayısında düşüş yaşıyor. 2008’de 17,49 milyon olan abone sayısı 2012 senesi itibari ile 13,86 milyona düşmüş durumda.



Eklenme tarihi: 12.03.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler