Hazırlanın, cebiniz taşınıyor

Hazırlanın, cebiniz taşınıyor

Sürekli gündemde olan Numara Taşınabilirliği konusunda Turkcell’in haklı olarak yapmış olduğu iptal kararı reddedildi. Karara göre merkezi veri tabanının kurulmasının ardından 6 ay içerisinde operatörlerin mobil numara taşınabilirliğine hazırlanması gerekiyor. Numara Taşınabilirliği ile, şuan kullandığınız telefon numarasının operatör kodu da dahil olmak üzere hiçbir rakamı değişmeden, farklı bir operatörün istediğiniz tarifesine geçiş yapabileceksiniz. Bu geçişin de kendi içerisinde belli kuralları olacak. Bunların başında taşınma işlemi gerçekleştikten sonra 6 ay içerisinde bir değişiklik yapamayacaksınız.Sony Ericsson K900i

Turkcell neden itiraz etti?
Turkcell numara taşınabilirliği uygulamasına kesinlikle karşı olmadığını daha önceden belirtmişti. Bu uygulamaya itirazının sebebi, 0530 ve 0539 arasındaki numaraların, belli bir ücret karşılığında Turkcell’in kullanımına sunulmuş olması ve numara taşınabilirliği ile birlikte, satın alınan bu hakkın ortadan kalkacak olmasıdır.

Numara taşınabilirliği gelirse ne olur?
Uygulamanın hayata geçmesi ile birlikte aslında çok fazla bir geçiş yaşanmayacak. Dünya ülkelerine baktığımız zaman, bir çok ülkede çok fazla abone kayıplarının olmadığı gözlenmiştir. Taşınma işleminin, genelde faturalı hat kullanıcıları tarafından yapıldığı dikkate alınırsa uygulamanın Turkcell’in yararına sonuçlanacağı kesindir. Zaten Turkcell, faturalı hat abonelerine CepBizden kampanyası ile 12 veya 18 ay boyunca hatlarını iptal ettirmemeleri karşılığında bedava cep telefonu vermektedir.

Mobilize Bilgi
Sitemizde bulunan yüzlerce telefondan beğendiklerinizi inceleyebilir, istediğiniz telefonlara yorum yazıp puanlama yapabilirsiniz. Yaptığınız yorumlar onaylandıktan sitemizde yayınlanır ve diğer kullanıcılar için ön bilgi oluşturur. Yorum sayfasında verdiğiniz mail adresini diğer kullanıcılar göremezler.



Eklenme tarihi: 7.12.2007
Kaynak: Mobiletişim | Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler