Hangisinin performansı daha iyi, iOS mu Android mi?

Hangisinin performansı daha iyi, iOS mu Android mi?

Mobil cihazlarda kullanılan işletim sistemleri hangileridir sorusunun cevabını verenler için akla ilk önce iki isim gelir, Android ve iOS. Google’ın ve Apple’ın arasındaki bu rekabeti çok farklı boyutlara da taşıyan iki işletim sistemi üzerinde ne kadar özenle çalışılsa da hem Android hem de iOS birçok kez yaşattıkları sorunlarla haberlerimize konuk oldular. Peki hangisi daha az sorun çıkartıyor?


İşte bu sorunun cevabını mobil uygulamaların performans ölçümlerini yapan Crittercism şirketi veriyor.Firma iki işletim sistemi üzerinde yaptıkları testlerle, mobil uygulamaların kullanımında hangi mobil işletim sistemi daha az sorun çıkartıyor bunu cevaplıyor.


Test sonuçlarına göre iOS’da uygulamaların çökme oranı 1.98, Android işletim sisteminde ise 1.76. İşletim sistemlerinin sürümleri göz önüne alındığıysa iOS 6’da bu oran 1.15 olurken Android Jelly Bean’de oran 1.5.

İşletim sistemlerini kullanan cihazların performansları göz önüne alındığında ise Android cephesinde Samsung Galaxy S3, HTC One X ve Galaxy Nexus en iyiler arasında yer alırken, firma bazında ilk üç Samsung, HTC ve Sony oluyor. Apple tarafında ise iPhone 4S ilk sırada yer alıyor.


İşletim sistemlerinin kendi versiyonları arasında en iyi performansa sahip olan sürüm Apple’ın işletim sistemleri içerisinde iOS 5.0.1 oluyor. Google’ın mobil işletim sistemi Android’de de 4.1 sürümü birinci sırada yer alıyor. En kötü performansa sahip sürümler ise iOS için 4.1, Android içinse 2.3.1 oluyor.



Eklenme tarihi: 13.02.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler