Hangisi daha kârlı App Store mu Google Play mi?

Hangisi daha kârlı App Store mu Google Play mi?

Akıllı telefonları akıllı hale getiren ve hatta daha da zekileştiren uygulama mağazaları da tıpkı telefonlar gibi farklı rekabet içinde. App Annie Intelligence araştırma şirketi de uygulama mağazaları üstünde yaptığı çalışmayla uygulama mağazalarındaki gelir artışlarını inceleyerek sonuçları açıkladı.

İncelemeye göre Google’ın işletim sistemi Android’in mağazası Google Play gelirlerinde yüzde 311 oranında bir artış yakalayarak ilk sırada. Apple’ın uygulama mağazası App Store ise yüzde 12.9 gibi düşük bir oranda. Bu oranda tabii etkili olan farklı etkenler de var. Evet büyüme Google Play mağazasında daha yüksek gözüküyor fakat gelir miktarlarına bakıldığında App Store’un Google Play’in dört katı daha fazla kazandığını görülüyor.

Toplam uygulama indirmede App Store, Google Play’in önünde. Araştırmaya baktığımızda indirme oranındaki artışa baktığımızda Google Play yüzde 48, App Store yüzde 3.3 gibi bir orana sahip. 2013’de rekabete Microsoft’un da girmesiyle ortalık baya bir karışacak. Bakalım ilerleyen günlerde bizi nasıl sonuçlar bekliyor.



Eklenme tarihi: 2.12.2012

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler