Hangi operatör ne yardım yaptı?

Hangi operatör ne yardım yaptı?

Van’da yaşanan deprem nedeni ile operatör firmaları, hem kurtarma çalışmalarına yardım etmek hem de bölgede yaşayanların yakınlarına haber vermesini sağlamak amacı ile çalışmalarını sürdürüyor. Bölgeye kurulan mobil istasyonların yanında her aboneye ücretisiz konuşma süresi ve SMS hakkı gönderiliyor.

Vodafone deprem bölgesinde
Vodafone Türkiye, Van ve çevresindeki bulunan faturalı ve faturasız tüm abonelerine 1 ay geçerli olmak üzere, her yöne 100 dakika görüşme süresi ve 100 sms yükledi. Ayrıca, son bir ay içerisinde borcu nedeniyle hattı kapanan bölgedeki tüm faturalı abonelerinin de hatlarını kullanıma açtı. Bu abonelere de 1 ay geçerli olacak her yöne 100 dakika görüşme süresiyle 100 SMS yüklendi.

Vodafone’dan tam donanımlı kurtarma ekibi
Kesintisiz iletişim çalışmaları kapsamında Vodafone Türkiye daha önce koordinasyonun sağlanması için bölgede 2 kriz masası oluşturdu. İletişimin kesintisiz sürmesi amacıyla ilk aşamada bölgede 11 adet mobil istasyonu devreye sokmuştu. Ayrıca, bölgedeki yoğun elektrik kesintisi sebebi ile iletişimin sekteye uğramaması amacıyla mevcut baz istasyonlarının da jeneratör desteği ile çalışması sağlandı. Ayrıca Vodafone Türkiye, deprem bölgesine tam donanımlı 70 kişiden oluşan 35 tane teknik ekip gönderdi.

Avea
Avea Trabzon, Erzurum, Adana ve Konya illerinden mobil istasyon ve ek ekip yönlendirmesi gerçekleştirdi. Depremden etkilenen bölgedeki abonelere mağduriyet yaşamamaları için; faturalı ve faturasız ayrımı yapmadan ücretsiz dakika ve SMS yüklemesi gerçekleştiriliyor. Faturasını ödeyemediği için hattı kapananların hatları da kullanıma açılarak ücretsiz konuşma süreleri yükleniyor.

Turkcell faturasız hatlara konuşma süresi ve SMS
Turkcell faturasız abonelerin hatlarına 1 ay boyunca kullanabilecekleri 100 dakika ve 100 SMS yükledi. Göçük altından mesaj atanların lokasyon bilgileri kurtarma ekiplerine aktarılıyor.

Türk Telekom
Telefon ve ADSL hizmeti kesintisiz olarak devam ediyor. Türk Telekom 23 ve 24 Ekim’de yapılan görüşmelerden ücret alınmayacağını açıkladı. Ayrıca dün tüm ankesörlü telefonlar şehiriçi ve şehirdışı aramalarda kart kullanmadan ücretsiz olarak hizmet verdi.



Eklenme tarihi: 25.10.2011
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler