Hangi Android daha çok kullanılıyor

Hangi Android daha çok kullanılıyor

Google’ın mobil işletim sistemi Android ilk çıktığı günden bu yana mobil teknolojiler için farklı bir dünya oluştururken birçok farklı cihazda kendini gösterdi. İlk sürümünden bu yana seneler geçen Android, farklı sürümler ile hayatımızda yer alırken şu andaki kullanım oranlarına göre hangi sürüm daha aktif olduğu ise Google tarafından açıklandı.

Google’ın uygulama mağazası Play’i ziyaret eden kullanıcıların verilerinde çıkan istatistiklere göre şu an en çok kullanılan sürüm Gingerbread. Yüzde 47’lik bir orana sahip olan Gingerbread’ı, geçiş döneminden sonra daha stabil bir hale gelen Ice Cream Sandwich yüzde 30’luk bir oranla takip ediyor.


Jelly Bean ise kısa bir sürede yüzde 9’a ulaşarak bir üst sürüme geçişte firmaların Android işletim sistemini özelleştirmede daha hızlı davrandığını gösteriyor. Froyo yüzde 9 ile hala önemli bir kullanım alanını oluştururken yavaş yavaş etkisini de kaybediyor.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile cihazlar arasındaki uyumsuzluğu da gideren Google’ın mobil işletim sistemi muhakkak ki her sürümde biraz daha ileriye gidecektir. İleride bizi ne gibi sürprizlerin beklediğini görmek içinse yeni Android sürümünün yaz ayı başlarında çıkacak olan yeni sürümüne kadar sabretmek gerekiyor.



Eklenme tarihi: 4.01.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler