Hacılar görüntülü konuşabilecek mi?

Hacılar görüntülü konuşabilecek mi?

Yurtdışında görüşme yapabilmek için hattınızın uluslararası dolaşıma (Roaming) açık olması gerekiyor. Bunun yanında Türkiye’de kullandığınız operatörünüzün, o ülkedeki operatörlerden biri ile anlaşma yapmış olması gerekli. Gittiğiniz ülkeye giriş yaptığınızda hangi operatöre bağlı olduğunuz hakkında bilgilendirme mesajı gönderiliyor.

Nokia 2220 SlideSuudi Arabistan ile görüntülü görüşme
Turkcell aboneleri Suudi Arabistan’a gittiğinde anlaşmalı olan Saudi Telecom Company STC, Mobily 3G veya Zain SA operatörlerinden herhangi birini seçerek Türkiye’deki sevdikleri ile görüntülü görüşme yapabilir. Avea aboneleri ise Saudi Telecom Company STC operatörünü seçerek görüntülü görüşme servisinden yararlanabilir.

Yurtdışında görüntülü görüşme
Yurtdışında görüntülü görüşme yapabilmek için öncelikle operatörünüzün anlaşmasının 3G teknolojisini de kapsaması gerekiyor. Eğer operatörler 3G için anlaşma yapmadıysa, siz gittiğiniz yerde 3G servislerinden yararlanamazsınız. Görüntülü görüşme için hem sizin hem de arayacağınız kişinin görüntülü görüşmeye uygun telefonunun olması ve 3G kapsama alanı içerisinde olması gerekli. Avea ve Turkcell aboneleri yurtdışından Türkiye’yi görüntülü olarak arayabiliyor. Vodafone aboneleri için ise çalışmalar henüz tamamlanmış değil.

Data bağlantısında sorun olabilir
Yurtdışında data bağlantısı yapamayabilirsiniz. Dolayısıyla data bağlantısı gerektiren Mobil TV gibi servislerden yararlanamazsınız. Bunun nedeni, 3G destekli telefonların çift mod sisteminde çalışmasıdır. Data bağlantısı yapabilmek için, telefonunuzun Şebeke Ayarlarında bulunan Şebeke Modu'nu Sadece GSM olarak değiştirmeniz gerekmektedir.

Mobiletişim Facebook Hayranı ol



Eklenme tarihi: 14.11.2009
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler