Habersiz SMS’lere dikkat

Habersiz SMS’lere dikkat

Cep telefonlarının akıllanmasından sonra taşınabilir bilgisayarlar olarak hayatımıza hükmetmekte de çok geç kalmadılar. İletişimle beraber birçok ihtiyacımızı karşılarken bununla beraber tabii ki güvenlik sorunu da ayrı bir problem olarak hayatımıza hükmetmeye başladı. Özellikle telefonlarımıza yüklenebilecek zararlı yazılımların verecekleri zararlar çok can yakıcı olabilir.


En son tespit edilen truva atı ise işte tam da bu şekilde yalnızca bilgi çalmak amaçlı değil, kullanıcılar adına attığı SMS’lerle sizi hiç beklemediğiniz borçlarla karşı karşıya bırakabilir. Latin Amerika’da tespit edilen yazılım ESET tarafından “Android/TrojanSMS.Boxer.A“ ismiyle adlandırılıyor.

Latin Amerika ile birlikte 60 dan fazla ülkede izine rastlanan truva atı, sizi telefonunuzdan ücretli hatlara sms atarak borçlanmanıza neden oluyor. Size gelen uyarı mesajlarını filtreleme özelliği sayesinde de sizin bundan haberiniz olmuyor. Sizin attığını mesajlarla telefonunuza gelen resim, oyun, uygulama karşılığında haberiniz olmadan ödediğiniz para karşı tarafa gitmiş oluyor.


Kötü amaçlı yazılımlar herhangi bir uygulama, resim ve şarkının içine gömülü olarak geldiği için yine haberiniz olmadan bu uygulamayı aktif ediyorsunuz. O yüzden güvenli bir şekilde telefonlara uygulama indirmek apayrı bir önem taşıyor. Akıllı telefon kullanırken artık yanınızda küçük çaplı bir bilgisayar taşıdığınızı unutmadan hareket etmek de tam işte burada önemli bir ayrıntı olarak hayatımıza giriyor.



Eklenme tarihi: 27.12.2012

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler