Avea’nın abone sayısı 6.5 milyon

Avea’nın abone sayısı 6.5 milyon

Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Cüneyt Türktan, 2006′da 300 milyon dolarlık yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı. Cüneyt Türktan “300 milyon dolarlık yatırım kararı aldık. Bunun 250 milyon doları altyapıya gidecek. Diğer 50 milyon dolar, sistemlerimizin geliştirilmesi için kullanılacak.” şeklinde konuştu.

Türktan, Avea’nın sektörde geçen sürede hedeflenen kârlılık ve abone sayısına bir türlü ulaşamadığının anımsatılması üzerine, “1800 frekansına geç girdik. Piyasaya 3′üncü, 4′üncü operatör olarak girdiğiniz zaman zorluklar oluyor. Yatırımı hızlı yapmanız gerekiyor” dedi. Yatırım tamamlandığı sürece, 1800 frekansının daha kaliteli konuşma imkanı sağlama açısından bir avantajı olduğunu vurgulayan Türktan, “Onun için, bir geç kalınmışlık var ama çok geç değil. Bence Avea, kârlılık ve abone alma açısından ilerleyecektir” dedi.

Vodafone tutarlı
Telsim ihalesinde en yüksek teklifi veren Vodafone’un sektöre yeni bir oyuncu olarak katılımını da değerlendiren Türktan, kendini kanıtlamış, sadece mobil sektöre odaklanan dünyanın en büyük firmalarından birinin Türkiye’ye gelmesinin çok önemli olduğunun altını çizdi. Telekom sektöründe gelişme beklediklerini ifade eden Türktan, Türk Telekom’un özelleşmesi, Vodafone’un gelmesi ile yeni bir sayfa açıldığını söyledi. Türktan, tutarlı bir rekabet içinde olan Vodafone’un, müşterilerin gelişmesi ve sektörde çalışanların eğitilmesi açısından da güzel bir rol oynayacağını belirtti.

Uluslararası piyasalarda halka arz yapabiliriz
Cüneyt Türktan Avea’nın kurumsal bir yapıya gideceğini, kurumsallaşma hedefini çizdiğini söyledi. Türktan, “Bunun devamı halka arz olabilir. Bu halka arz uluslararası olabilir, sadece Türkiye için de olabilir” dedi. Genel Müdür Türktan, Avea’nın abone sayısını ise net 6.5 milyon olarak açıkladı. Türktan, “Tabii bu abone sayıları hangi formülle baktığınıza bağlı. Kullanılma açısından biz net aboneye bakıyoruz” ifadesini kullandı. Türktan, önümüzdeki dönemde hizmet ve abonelik üzerine yeniliklerinin olacağının da altını çizdi.



Eklenme tarihi: 5.02.2006
Kaynak: Vatan

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler