Ericsson'dan Hindistan'la 2 milyar dolarlık anlaşma

Ericsson'dan Hindistan'la 2 milyar dolarlık anlaşma

Ericsson ve Bharti Airtel 2 milyar dolar değerindeki dünyanın en büyük şebeke artırımı anlaşmalarından birine imza attı. Bu anlaşma Hindistan’ın kırsal kesimlerindeki erişimi artıracağı gibi; son teknoloji ürünü şebeke ile Airtel’in tüm dünyadaki müşterilerine yüksek kalitede ve etkin maliyetli ürün ve servisler sunmasını sağlayacak. Anlaşma Ericsson tarihindeki en büyük anlaşma niteliğinde. Hindistan’ın lider entegre Telekom servis sağlayıcısı Bharti Airtel, Ericsson ile GSM/EDGE şebekesinin artırımı ve kapasite yönetimini de içeren 2 milyar Dolar değerinde bir anlaşma imzaladı.

2 Milyar dolarlık yatırım
Şebeke artırımı Bharti Airtel’in ülke çapındaki kullanıcılarına son teknoloji ürünü bütünleşik şebeke üzerinden dünya standartlarında ve etkin maliyetli ürün ve servisler sunma vizyonuyla örtüşüyor. Anlaşma Bharti Airtel’in kırsal kesimlerdeki erişimini artırmasına yardım edeceği gibi lider pozisyonunu da destekleyecek. 2 yıllık tedarik ve servis anlaşması kapsamında Ericsson, Bharti Airtel’in Hindistan’ın 15 bölgesinde ve tüm Hindistan’ı kapsayan ön ödemeli platformunda 23 bölgesindeki GSM şebekesinin dizayn, planlama, kurulum, optimizasyon ve yönetimini gerçekleştiriyor olacak. Ericsson aynı zamanda perakende ve kurumsal segmentlerde tüm mobil kullanıcıların ileri seviyede veri servisleri kullanımına imkan sağlayan tüm Hindistan’a entegre cihaz yönetimi çözümleri sunuyor olacak. Manoj Kohli, Bharti Airtel Başkan ve CEO’su konu ile ilgili; “Bharti’de her zaman müşterilerimize dünya standartlarında ürün ve servisler sunma çabasındayız.

Yenilikçi ürünler gelecek
Ericsson ile iş birliğimiz, şebekelerimizi zenginleştirmek için Ericsson’un global uzmanlığıyla beslenerek daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmaya odaklanmamızı sağlıyor ve bu inancımızı destekliyor.” dedi ve ekledi: “Son teknoloji ürünü bu şebeke, ses ve veri alanında, CBC (özel grup ücretlendirmeleri), LBS (konum bazlı servisler) ve kurumsal VPN servisleri gibi daha yenilikçi ürün ve çözümler sunmamızı sağlayacak.” Bharti ve Ericsson aynı zamanda enerji etkinliğine sahip donanım ve alternatif enerji kaynakları ile enerji optimizasyonuna odaklanacak bir çalışma grubu oluşturmayı planlıyor. Ericsson 1995 yılından beri Bharti Airtel’in stratejik iş ortağı ve Hindistan’daki 15 bölgede GSM/EDGE şebekesinin 70%’ini yönetiyor. Ericsson’un ülke çapındaki tahsilât çözümleri Bharti Airtel’in 23 bölgesindeki müşterilerine tedarik ediliyor.



Eklenme tarihi: 26.07.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler