WiMAX ile kesintisiz iletişim

WiMAX ile kesintisiz iletişim

Telekom sektöründeki uzmanlara göre 2008'de Türkiye'de 3G lisansları dağıtılmış olacak ve WiMAX gibi teknolojilere de yatırımlar başlayacak. Böylece evde ev ağından, dışarıda da mobil operatörün ağından faydalanılarak sesli iletişim kurulması hızla yaygınlaşacak. 18-19 Temmuz'da düzenlenen Motorola Kesintisiz İletişim Semineri 2007'de katılımcılara kurumsal mobilite, WiMAX, Mesh, IPTV gibi teknolojilerdeki son durum anlatıldı. Geleceğin teknolojilerinin hayatı nasıl değiştireceğini gösteren bir dizi örnek uygulamanın da sunulduğu seminerde Motorola, "Kesintisiz İletişim" vizyonu ile geleceğe şimdiden hazır olunabileceğini gösterdi. Motorola'nın "Kesintisiz İletişim" vizyonunu ve mobil iletişime yönelik yatırımlarını göz önüne seren seminerde, Türkiye'de telekom sektörü, operatörler ve servis sağlayıcılara yönelik, geleceğin iletişim teknolojileri anlatıldı ve uygulama örneklerine yer verildi.LG Chocolate Platinum

3G ve WiMAX Türkiye için anahtar
Seminerin Motorola'nın global ölçekte iletişim teknolojilerine yaptığı yatırımı en kapsamlı şekilde anlatan etkinliklerden biri olduğunu belirten Motorola Türkiye Ev ve Ağlar Mobilite Çözümleri Satış Müdürü Alper Türken, seminerle Türkiye'deki işletmeciler, servis sağlayıcılar ve üstün kalitede kablosuz mobil çözümlere ihtiyaç duyan tüm kişi ve kurumlarla da bu birikimi paylaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Türken şunları söyledi: "3G ve WiMAX Türkiye'de de iletişim dünyasının gelişiminde anahtar rol oynayacak teknolojiler. Türkiye'de her iki teknolojinin de uygulanmasına yönelik hem işletmecilerden, hem de tüketicilerden talep alıyoruz."

Türken, sunumunda üç yaygın gücün telekom endüstrisini şekillendirdiğinden bahsederek, bunların sırayla genişbantın hava kadar sıradan olması, herşeyin sayısallaşması ve herşeyin mobilleşmesi olduğunu belirtti. Sektörde dört önemli ekrandan bahsedildiğini söyleyen Türken, bunların televizyon ekranı, PC ekranı, araçtaki ekran ve cep telefonu ekranı olduğunu ifade etti. Bu ekranlar arasında deneyim ve bilginin aktarımının telekom sektöründe önem kazandığını söyleyen Türken, "Farklı ortam ve cihazlardan istediğim anda istediğim bilgiye erişebilmek kesintisiz iletişim vizyonunun esasıdır" dedi.

2011: Türkiye'de 198 bin WiMAX kullanıcısı
Seminerde, Motorola'nın EMEA (Avrupa, Ortadoğu, Afrika) bünyesindeki stratejik iş ortakları için WiMAX teknolojisi iş geliştirmeden sorumlu olan Kieren Ashlee, "WiMAX, açık standartlar ve sağlıklı işleyen bir ekosistem ile maliyet avantajı getiren bir teknolojidir. 2008'de Türkiye'de WiMAX lisansları verilecek. Ovum tahminlerine göre 2011'de Türkiye'de 198 bin WiMAX kullanıcısı olacak" dedi.

Motorola'nın Kurumsal Mobilite Bölümü Operatörler ve Hizmet Sağlayıcılar Yöneticisi Neil Bonner ise konuşmasında, "Kurumsal seviyede mobilite tedarik zinciri gibi uygulamalarda bilgiyi yakalayıp, aktarıp, yönetmek ve bunu farklı mobil cihazlar üstünden yapmayı gerektirir." dedi.

Mobilize Bilgi
Cep telefonun sağlığınıza verdiği zararı en aza indirmek için, telefonunuzu mümkünse arka cebinizde taşıyınız. Ayrıca kapalı alanlarda ve şebeke sinyalinin düşük olduğu durumlarda uzun süreli görüşme yapmayınız. Kulaklıklı mikrofon seti kullanmanız zararı en aza indirecek en güzel çözümdür.



Eklenme tarihi: 23.07.2007
Kaynak: Zaman | Osman Köroğlu

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler