Sony Ericsson satışlarını artırdı

Sony Ericsson satışlarını artırdı

Dünyanın 4.büyük cep telefonu üreticisi olan Sony Ericsson'un geçen hafta açıkladığı 2.çeyrek satışlarının yüksek ama karlılığının beklenenden düşük olduğu bildiriliyor. Motorola ise zarar açıkladı. Japon Sony ile İsveç'li Ericsson'un ortaklığı ve dünyanın 4.büyük cep telefonu üreticisi olan Sony Ericsson'un 2.çeyrekte daha düşük fiyatlı telefonlar satarak müşteri tabanını geliştirdiği yani satışlarını arttırdığı ama karlılığın düştüğü bildiriliyor.

Sony Ericsson Z610iDiğer yandan Motorola da bu çeyrek satışlarını zarar açıkladı. Analistler Motorola satışlarının bir kısmının Sony Ericsson'a kaymış olabileceğini düşünüyor. Sony Ericsson satışları 3,1 milyar $'a yükseldi. Bu rakam geçen yıl aynı dönemde 2,27 milyar Euro idi. Vergi öncesi kar ise 327 milyon Euro olarak açıklandı. Geçen yılın aynı döneminde kar 211 milyon Euro idi. Ancak analistler 385 milyon Euro kar beklentisindeydi.

2007 yılında cep telefonu cihaz pazarının 1,1 milyar adet satış olarak tahmin edilmesine karşın, şirketin bu çeyrekte 24,9 milyon adet cep telefonu sattığı bildiriliyor. Geçen yıl aynı dönemde 15,7 milyon telefon satılmıştı. Ancak geçen yıl telefon başına gelir 145 Euro iken bu yıl bu rakam 125 Euro'ya düştü. Cep telefonu cihaz sektöründe, geçen yılın sonundaki beklentilerde, 3G dışında bu yıl cep telefonu satışları, henüz cep telefonu almamış Afrika, Hindistan gibi ülkelerin düşük gelirli tüketicilerin alımlarına bağlanmıştı.

Mobilize Bilgi
Haber Arama: Sitemizde haber aramak için, Haberler sayfamızdaki “Haber Arama” aracından aramak istediğiniz kelimeleri yazarak istediğiniz haberlere ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 16.07.2007
Kaynak: Turk.internet.com

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler