Cep'ten gelen servet

Cep'ten gelen servet

Araştırma şirketi Gartner'ın raporuna göre 2006 yılında 2.9 milyar dolarlık bir pazar yaratan cep telefonu oyunları 2010 yılında 9.6 milyar doların döndüğü bir alan haline gelecek. En hızlı yükselişinse Asya/Pasifik bölgesi ve Japonya'da yaşanacağı tahmin ediliyor. Bu bölgeyi Batı Avrupa ve Kuzey Amerika takip ediyor. Diğer bir araştırma şirketi ABI'nin raporuna dayanan Nokia N73 Music Editionbilgilere göre cep telefonu aksesuarları da içinde bulunduğumuz 2007 yılında 32 milyar dolarlık gelir yarattı. Bu tutarın yüzde 77'sini aboneler cep telefonunu aldıktan sonra harcıyor. Aksesuar sektörünün 2010 beklentisiyse 80 milyar dolar.

Saniyede binden fazla cep telefonu satılıyor
İngiltere merkezli telekomünikasyon araştırma kuruluşu The Mobile World tarafından yapılan araştırmada, özellikle Çin, Hindistan ve Afrika’da cep telefonu satışlarının patlamasıyla bu yıl sonuna dek küresel kullanıcı sayısının, insanların yarısını oluşturan 3,25 milyarı bulacağı sonucuna varıldı.

Mobilize Bilgi
Stok Alarmı: Mobiletişim Stok Alarmı size, ülkemizde henüz satışa sunulmamış telefonların fiyat bilgilerini, satışa sunulduğu anda haber verir. Her telefonun kendi tanıtım sayfasında bulunan “Satışa sunulunca haber ver” bağlantısındaki formu doldurarak, telefonların satış fiyatlarını ve piyasaya çıkış tarihlerini öğrenebilirsiniz.



Eklenme tarihi: 6.07.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler