Mobil sektörün geleceği kadınların elinde

Mobil sektörün geleceği kadınların elinde

Mobil telefonlara hem cihaz hem de servisler olarak en çok parayı kadınlar harcıyor. Sosyalleşme, alışveriş, modaya ve kişiliğine uygun cihaz almak, çocuklarının emniyetini takip gibi pek çok alanda kadınların daha çok hizmet aldıkları ve para harcadıkları görülüyor. Bu nedenle de operatör ve üreticilere kadınları takip edip, anlamaları tavsiye ediliyor.

ABD’de yapılan son bir araştırmalar ve tartışmalara göre, mobil operatörlerin gelirlerini daha çok kadın kullanıcılar etkiliyor. Pek çok kadın için cep telefonları bir hayati cihaz haline gelmiş durumda. Bu nedenle de operatörlere ya da cep telefonu cihaz üreticilerine kadınların ihtiyaçlarını tespit etmeleri ve uygun servisler geliştirmeleri öneriliyor. Kadınların kullandıkları cep telefonlarının kendi stillerini yansıtan ve çok renkli cihazlar olduğu görülüyor. Özetle bizzat moda’nın bir parçası durumunda. Bu nedenle farklı Mobil sektörün geleceği kadınların elinde - Mobiletişimtasarımlar üreten cep telefonu üreticilerinin en iyi müşterileri kadınlar. Mesela Motorola RAZR’ın pembe modelinin iyi sattığı biliniyor. Sadece geçen yılbaşında rakamın 100.000’lerce olduğu raporlanmıştı. Kadınlar cihazın kendisi yanısıra aksesuarlarına ya da kişiliklerini yansıtan özel zil seslerine de para yatırıyorlar.

Araştırma 20 yaş altı genç kızların günde 10-60 arası SMS gönderdiklerini, buna karşın erkeklerin 1-5 arasında kaldıklarını gösteriyor. Genç kızlar SMS ile sohbet ederken, erkekler tek bir soru sormak ya da kısa bir bilgi göndermek amaçlı SMS kullandıkları görülüyor. Kadınların aktiviteleri planlamak, insanları biraraya getirmek gibi konularda da yoğun SMS kullanımları göze çarpıyor. 2006 yılında Japon kadınlarının % 20’sinin mobil telefonunu kullanarak en az 1 kez alışveriş yaptığı bildiriliyor. Bu nedenle yeni trend, kadınlara mobil telefonlarını kullanarak alışveriş olanağı sunmak. Bunun için de cep telefonundan alışveriş yapmayı kolaylaştıracak servisler geliştirmek üzerinde çalışan pek çok firma var. Kadınların vakit geçirmek amaçlı kullanımlarının da yüksek olduğu bildiriliyor. Cep telefonu üzerinden sunulan oyun, mobil video türü servisleri kadınların kullandıkları görülüyor.

Ancak kadınları hedefleyen video içeriğin yaygın olmadığı, bu nedenle de video tüketiminin henüz çok yüksek olmadığı da not ediliyor. Bir de çocukların emniyetini sağlayan uygulamalar gibi, takip amaçlı kullanım var. Örneğin FireFly Mobile isimli firmanın, ebeveynlere yönelik olarak, çocukların kimi arayabileceğini, ne kadar ödeme yapılabileceğini, kim tarafından aranılabileceğini programlanmasına yönelik servisi, kadınların kullandıkları bir servis olarak bildiriliyor. Yine ebeveynlere yönelik olarak, çocuklarının bulunduğu yeri raporlayan lokasyon-bazlı servisler en çok anneler tarafından kullanılıyor. İnternet üzerinden bilgisayar kullanılarak yapılan takipleri de yine en çok anneler tercih ediyor. Sonuç olarak kadınların mobil dünyada ağırlığı fark ediliyor. Bundan sonra kadın tüketicilerin hareketlerinin analiz eden mobil operatör ya da üreticiler kazançlı çıkacak.

Motorola RAZR2 V9 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Mobilize Bilgi
Listeye Ekle: Sitemizdeki cep telefonlarını incelerken, istediğiniz telefonları “Listeye Ekle” tuşuyla seçebilir, seçtiğiniz bu telefonları kendi aralarında karşılaştırabilirsiniz. Mobiletişim size bir çok sanal mağazalardaki fiyat bilgilerini de sunmaktadır.



Eklenme tarihi: 2.07.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler