Fransa’da Avrupa’nın en büyük 3G şebekesi kuruluyor

Fransa’da Avrupa’nın en büyük 3G şebekesi kuruluyor

18 milyon abonesi ile Fransa'nın en büyük ikinci mobil operatörü ve 2 milyon abonesi ile 3G şebekelerde lider olan Vivendi ve Vodafone arasındaki ortak girişim SFR, Fransa’nın en büyük gelişmiş 3G şebekesinin kurulumu için Alcatel-Lucent ile sözleşme imzaladı. Alcatel-Lucent, yeni kablosuz haberleşme teknolojileri alanında uzun vadeli bir stratejik ortaklık çerçevesinde imzaladığı sözleşme kapsamında, SFR UMTS/HSPA şebekesini kuracak, hizmete verecek ve bakımını üstlenecek.

Sony Ericsson S500iSözleşme ayrıca radyo tarafında hazırlıkları, şebekenin projenin ilk aşamasında geçici olarak işletime alınmasını ve tüm uygulamanın proje yönetimini kapsıyor. 2004 yılında Fransa'nın ilk 3G servislerini devreye alan ilk operatör olarak, genişbant kablosuz şebekeler alanında öncü kabul edilen SFR, Fransa’nın en büyük 3G şebekesinin kurulumu için ülkede faaliyet gösteren tüm mobil operatörlerinin (Orange, Bouygues ve SFR) 3G tedarikçisi Alcatel-Lucent ile Eylül 2007 tarihi itibariyle uygulamaya geçecek üç yıllık sözleşme imzaladı. “Sözleşme Alcatel-Lucent'in, Nortel'den devraldığı /UMTS faaliyetleri ile mobil genişbant alanında dünya liderliği konumunu güçlendiriyor.

İlk UMTS sözleşmesi
SFR’nin, teknoloji alanındaki bilgi birikimimize, inovasyon kapasitemize ve ekiplerimize olan güvenini kanıtlıyor" diyen Alcatel-Lucent'in Avrupa ve Güney bölgesinin faaliyetlerinden sorumlu Başkanı Olivier Picard, şöyle devam ediyor: “SFR ile imzaladığımız bu sözleşme, Nortel'in 3G faaliyetlerini devraldığımızdan beri Batı Avrupa'da imzaladığımız ilk UMTS sözleşmemizdir ve açıkça dünya genelinde pazardaki konumumuzu güçlendirmektedir. Binlerce 3G radyo tabanlı istasyonlar kurarak, tüm Fransa genelinde yüksek hızda veri iletimine olanak sağlayan kablosuz servisler sunacağız. Sözleşme sayesinde SFR, Alcatel-Lucent'in tüm ürün portföyünden, RNC'ler (Radyo Şebeke Kontrolleri), kompakt ve mikro radyo baz istasyonlarından yararlanabilecek. Ayrıca çeşitli Mbit/s'lerde uplink ve downlink olanağı sağlayacak çözümümüz HSPA’yi (Yüksek Hızda Paket Erişimi) kullanarak, abonelerine videophony, online oyunlar, mobil TV ve müzik gibi her türlü gelişmiş mobil profesyonel ve kişisel servisleri sunabilecek.”

Konu ile ilgili açıklama yapan Alcatel-Lucent Telekom Servis Sağlayıcıları Direktörü Murat Ege, 3G lisanslarının Türkiye’de yakın gelecekte verileceğini, Alcatel-Lucent’in 3G ve onu destekleyen son kullanıcıya yönelik katma değerli servis (VAS) çözümleri ile stratejik önemli olan Türkiye pazarında rol almayı hedeflediğini ve kanıtlanmış çözümleri bu pazarda uygulamak istediklerini bildirdi. Türkiye’deki Mobil Operatörlere yönelik dünyadaki başarılı örneklerden yola çıkarak Operasyonel (OPEX) ve yatırım giderlerini (CAPEX) düşürecek modeller üzerinde çalıştıklarını belirten Ege; Alcatel-Lucent’in 250 mühendisten oluşan servis (montaj ve entegrasyon) ile ArGe gruplarının konu ile ilgili hazırladıklarını tamamladığını bildirdi.



Eklenme tarihi: 12.06.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler