Türkiye Finans Mobil İmzasını atıyor

Türkiye Finans Mobil İmzasını atıyor

Türkiye’nin en yeni ve en güçlü Katılım Bankası olan Türkiye Finans Katılım Bankası, Turkcell’in altyapısını hazırladığı, teknolojinin son ürünü olan Mobil İmza uygulamasını destekliyor. Mobil İmza uygulaması ile Türkiye Finans Katılım Bankası müşterileri İnternet Şubesini her yerden güvenli bir şekilde kullanabiliyorlar.

Mobil İmza nedir?
Mobil İmza, elektronik ortamda kimliğinizi doğrulayarak ıslak imza ile eşdeğer işlem yapabilmenize olanak sağlayan bir hizmettir. Mobil İmza, ıslak imza ile aynı sonucu doğuran Elektronik İmza'nın GSM SIM kartları kullanılarak atılmasını sağlayan bir uygulamadır. İnternet Şubesi'ne girmek istediğinizde Mobil İmza uygulaması sayesinde, sisteme daha önce tanımladığınız numaranın kullanıldığı cep telefonunun ekranına bir mesaj gönderilir. SMS olarak gönderilmediği için güvenlik sorunu olmayan bu mesajda, İnternet Şubesi'ne girmek için onayınız istenir. Gelen mesaja Türkiye Finans Katılım Bankası Mobiletişimonay vermeniz halinde İnternet Şubesi'ne giriş yapılabilir. Mobil İmza uygulaması ile telefonunuz aracılığıyla onay vermediğiniz sürece hesabınıza ulaşım engellenmiş olur.

Mobil İmza nasıl alınıyor?
Öncelikle İnternet Şubesi'nden ön başvuru yapılması gerekmektedir. Ön başvuru adımının başarıyla gerçekleştirildiğine ilişkin onayı takiben, başvuru adımına geçebilirsiniz. Ön başvurular 30 gün geçerlidir. Ön başvurudan sonra kimliğiniz ile (ehliyet, nüfus cüzdanı, avukat kimliği veya pasaportunuz) dilediğiniz bir TurkcellExtra'ya başvurarak, Mobil İmza Sertifika Sahibi Taahhütnamesi'ni imzalamanız gerekir. Mobil İmza'nın kullanılacağı hat için, hat sahibi tarafından SIM kart değişikliği yapılmalıdır. SIM değişikliğinde GSM numarası değişmeyecektir. TurkcellExtra'yı ziyaretinizden birkaç gün sonra, Turkcell Müşteri Hizmetleri sizi arayacak ve kimliğiniz teyit edilecek. Bu işlemi takiben Mobil İmza şifrenizi oluştururken kullanacağınız Başlatma Kodu'nuz size telefonda iletilecek ve Mobil İmza aboneliğiniz aktive edilecektir.

Mobil İmza'nız SIM kartınızda aktive edildiğinde, telefonunuzun ekranında Mobil İmza menüsü belirecek ve Turkcell Müşteri Hizmetleri tarafından telefonda size iletilen Başlatma Kodu'nu girmeniz istenecektir. Daha sonra Turkcell Müşteri Hizmetleri tarafından size iletilen Başlatma Kodu'nu girin. Mobil İmza için kullanmak istediğiniz şifrenizi belirleyin ve onaylayın. Elektronik sertifikanız, Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcı tarafından yayınlanarak, mobil imzanız kullanıma hazır hale geldiğinde, SMS ile size bildirilecektir.

Nasıl kullanılır?
İnternet Şubesi üzerinden müşteri numaranızı ve parolanızı yazdıktan sonra, gelen şifre ekranında yer alan imzalama talebiniz sim kartınıza gönderilir. Gelen mesajı ve işlem parmak izini kontrol edip onayladığınızda, İnternet Şubesine giriş işleminizi tamamlayabilirsiniz. Dilerseniz standart şifreniz ile girişe de müsade ederek, imzalama işlemini gerçekleştiremeyeceğiniz durumlar için de şifreniz ile İnternet Şubesi'ne giriş yapabilirsiniz.

Turkiye Finans'ın mobil imza uygulamasıyla ilgili detaylı bilgi için:
http://www.turkiyefinans.com.tr/tr/subesizbankacilik/internetsubesi/mobilimza.asp



Eklenme tarihi: 10.06.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler