Tüm Nokia cep telefonlarında alarm

Tüm Nokia cep telefonlarında alarm

Finlandiyalı mobil iletişim devi Nokia, batarya dolduğunda şarj aletinin fişinin prizden çekilmesi için kullanıcıları uyaran cep telefonları üretti. Mobil cihazlarda bir “ilk” olan bu uygulama sayesinde, bir yıl içinde 85.000 evin enerji ihtiyacını karşılayacak kadar enerji tasarrufu sağlanacağı tahmin ediliyor. İlk olarak yeni Nokia 1200, Nokia 1208 ve Nokia 1650 cep telefonlarında göreceğimiz bu alarm uygulaması, zaman içinde bütün Nokia ürünlerinde yer alacak.

Nokia 2630Nokia yetkilileri, konuyla ilgili olarak şunları ifade ediyor: "Bir cep telefonu şarj edildikten sonra şarj aletinin fişi prizden çekilmezse, telefonun harcadığı enerjinin yaklaşık üçte ikisi kadar enerji boşa harcanmış oluyor. Biz, bu enerji israfını azaltmak istiyoruz ve şarj aletlerinin harcadığı enerji miktarını mümkün olan en az seviyeye düşürmek için çalışıyoruz. Bataryanın dolduğunu bildiren yeni alarmlar da, kullanıcıların şarj aletlerini prizden çekmelerini sağlayarak, bu konuda önemli bir rol oynuyor."

Bu alarmlar, Nokia önderliğindeki cep telefonu üreticilerinin fikir birliği yaparak hayata geçirmeye karar verdikleri çevre koruma girişimlerinden biri. Nokia da, alarm uygulamasını ürünlerinde kullanan ilk marka oluyor. Nokia, enerji tasarrufu oranını en üst düzeye çıkarmak için bu alarm uygulamasını ilk olarak geniş kitlelere hitap eden ürünlerinde kullanmaya karar verdi. Bu özelliği de içeren yeni Nokia 1200, Nokia 1208 ve Nokia 1650 modellerinin, hızlı büyüyen piyasaların yanı sıra Türkiye'de de satışa sunulması planlanıyor.

Nokia 2760Alarmlar, Nokia’nın gerçekleştirdiği enerji tasarrufu uygulamalarının en yeni örneklerinden birisini oluşturuyor. Geçtiğimiz yıl, şirketin en son şarj aleti serisi, enerji verimliliği konusunda, ABD Çevre Koruma Dairesi (EPA - Environmental Protection Agency) tarafından Enerji Yıldızı (Energy Star) ödülüne layık görülmüştü. 2005 yılından beri kullanılmakta olan şarj aletleri, Enerji Yıldızı alabilmek için gerekenden %50-70 daha az enerji tüketerek EPA standartlarının çok üstüne çıkıyor ve ayrıca en yüksek Avrupa Birliği standartlarını karşılıyor. Nokia, şarj aletlerinin enerji tüketimini daha da azaltmak için iddialı hedefler koyuyor. Şirket, 2010 yılı itibarıyla, bir şarj aletinin telefona bağlı olmadan, sadece prize takılıyken harcadığı elektrik miktarını %50 düşürmeyi hedefliyor.



Eklenme tarihi: 4.06.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler