Deprem olacağı haberi cepte

Deprem olacağı haberi cepte

Japonya'nın önde gelen iki cep telefonu operatörü, müşterilerine deprem olacağını haber verecek ortak sistem geliştirdi. NTT DoCoMo ve KDDI şirketleri, büyük depremleri birkaç saniye veya dakika önce haber veren cihaz geliştiren Japon Meteoroloji Kurumu'nun verilerini kullanacak. Müşterileri deprem konusunda uyaracak sistem, birkaç aya kadar başlayacak. Üçüncü bir operatör de konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Erken uyarı sisteminin işe yaraması, Meteoroloji Kurumu'nun açıklamasıyla mesajların gönderilmesi arasındaki süreye bağlı olacak.Deprem haberi cepte Mobiletişim

İki şirket, bu nedenle müşterilerine aynı anda mesaj geçebilmek amacıyla ortak özel bir teknik geliştirme gereğini hissetti. Klasik e-mesaj yönteminin kullanılması halinde şebekenin kilitlenebileceğini ve mesajların gecikeceğini belirten şirket yetkilileri, ortaklaşa geliştirdikleri sistemin ayrıntılarını açıklamadı.

Mobilize Bilgi
Cep telefonunuzun verdiği zararı en aza indirmek için telefonunuzun iyi çekmediği yerlerde konuşmaktan kaçının. Çünkü bu sırada cep telefonunuz, baz istasyonuna bağlanmak için en yüksek performans ile çalışmaktadır.



Eklenme tarihi: 4.06.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler