Vodafone'un yıllık zararı azaldı

Vodafone'un yıllık zararı azaldı

Vodafone Group PLC dün 31 martta biten 1 yıllık süre için daha az zarar açıkladı. 5,43 milyar Pound'lık zarar 1 yıl önceki 21,9 milyar Pound'luk zarar göre daha az. Türkiye, Afrika ve Doğu Avrupa'daki büyümelerle, Batı Avrupa'daki tasarrufların bu sonuçta etkili olduğu görülüyor. Vodafone Group PLC, 31 martta biten yıl için sonuçları açıkladı.

LG ShineBuna göre, Türkiye'nin de içinde bulunduğu yeni pazarlarda büyüme görülüyor. Vodafone 31 martta biten 1 yılın sonunda zararını 5,43 pound olarak açıkladı. Bu rakam 1 yıl önceki benzer süre için 21,9 milyar $ idi. Bu dönemde gelirlerin % 5 artarak 31,1 milyar pound'a çıktığı da not ediliyor. Bu rakam 1 yıl önce 29,4 milyar Pound idi. Ancak şirketin gelecek yıla dair tahminleri iyimser ve kar gözüküyor. 2007 yılı sonunda 9,3 - 9,8 milyar $ arası işletme karı beklentisi var. Şirketten yapılan açıklamada İngiltere ya da Almanya gibi doygun Avrupa pazarında sert bir rekabet ve zorlayıcı düzenlemeler olduğuna dikkat çekilerek bu ülkelerde kar marjinlerinin düşük olduğu belirtildi.

Buna karşın Vodafone karlılığını, Türkiye'nin de içinde sayıldığı, Afrika, Doğu Avrupa gibi gelişen pazarlardan yakalıyor. Avrupa Birliği komisyonunun roaming gelirlerine yönelik tedbirleri ve fiyat düşürmeleri de Vodafone'a tahminen 200-250 milyon pound'a mal olacak.



Eklenme tarihi: 3.06.2007
Kaynak: Turk.internet.com

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler