10 dolar ver tüm dünyayı ara: OJO

10 dolar ver tüm dünyayı ara: OJO

George Bush'un kullandığı görüntülü telefon Türkiye'ye geliyor. 10 dolar sabit ücretle bütün dünya ile sınırsız görüşmeyi sağlayacak telefon Başbakan Erdoğan'a da hediye edilecek. ABD Başkanı George Bush'un devlet başkanları ve ailesi ile iletişimde kullanması ile tanınan görüntülü telefon OJO, Türkiye'ye de yerini alıyor. Cihaz internet üzerinden MP4 formatında hareketli görüntü ile ses iletiyor.

OJO MobiletişimTürk Telekom ile görüşmelerini tamamlayan ABD'li Worldgate firmasının, OJO'yu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine hediye etmeye hazırlandığı bildirildi. Temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Worldgate Başkan Yardımcısı Jim McLaughlin, "Türkiye'deki vergi ve erişim fiyatlarını bilmiyoruz ama ABD'de olduğu gibi aylık 10 dolar sabit ücret karşılığında sınırsız şehiriçi, şehirlerarası ve uluslararası konuşma yapılabilecek" dedi. Bu çerçevede Türk Telekom ile görüştüklerini, ADSL bağlantısının nasıl yapılacağı konusunda anlaşmaya varmak üzere olduklarını kaydetti. McLughlin, Ojo'nun tanıtımını da ABD'de yaşayan eşini arayarak yaptı.

OJO'nün dünyada 63 ülkede kullanıldığını belirten Jim McLaughlin, Türkiye'yi kullanım oranı olarak bu ülkeler arasında ilk 5'e sokmaya hazırlandıklarını kaydetti. OJO'nun evlerin yanı sıra işyerlerinde, okullarda hatta kamu kurumlarında rahatlıkla kullanılabileceğini söyleyen McLaughlin, "Türkiye çok enterasan bir ülke bizim için. İnternet alt yapısı çok hızlı ve geniş. Bizim için dünyada ilk 5 ülkeden biri olabilir" şeklinde konuştu. ABD'de 2003 yılında ortaya çıkan ancak 2006 yılında son şekli verilen internet üzerinden görüntülü telefon konuşmasını sağlayan OJO cihazı, üretici firma tarafından "görüntünün ve sesin kalitesinin piyasadaki benzer ürünlerin çok çok üstünde olduğu" bir ürün olarak tanıtılıyor.

OJO'nun Türkiye temsilcisi BAB Telekomünikasyon'un yetkisili Bülent Özbay, ürünün piyasadaki diğer ürünlerden farkının MP4 formatında olmasından dolayı ADSL bağlantısını fazla meşgul etmemesi olarak açıkladı. Bunun görüntü ve sesin çok kaliteli olmasını sağladığını belirten Özbay, Türk insanının sıcak kanlı olmasından dolayı konuştuğu kişiye karşısında görmesinin ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Ürünün Amerika'da 300-350 dolar civarında satıldığını ifade eden Özbay, Türkiye'de bu fiyatın altında satılması için çalıştıklarını ifade etti. Ojo'nun ABD'de ve Tayvan'da dizayn ödülü aldığını hatırlatan Özbay, Ojo'nun tasarımının insan yüzüne göre ayarlandığını dile getirdi. Özbay, ABD Başkanı Bush'un da kullandığı Ojo'yu Türkiye'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine de hediye edeceklerini bildirdi.



Eklenme tarihi: 1.06.2007
Kaynak: Hürriyet

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler