Motorola Almanya’da WIMAX ağı kuruyor

Motorola Almanya’da WIMAX ağı kuruyor

Motorola, NeckarCom ile gerçekleştirdiği anlaşmayla, Almanya'nın üçüncü büyük eyaleti olan Baden-Württemberg'un Ulm bölgesinde, kırsal kesimde yaşayan kullanıcılara 3.5GHz WiMAX şebekesi sunacak. NeckarCom ve Motorola işbirliği, NeckarCom'un belirli bölgelerde Motorola ekipmanı yardımıyla başarılı şekilde genişbant hizmet sunmasının ardından kontrat imzalanmasıyla birlikte gelişti. NeckarCom ve Motorola işbirliği çerçevesinde kurulması planlanan ağın ilk safhasında cep telefonu abonelerine en kısa zamanda geniş bant veri servis hizmetleri sunulacak. Ardından birkaç hafta içinde de Voice over IP (VoIP) servisleri eklenerek uygulama genişletilecek. NeckarCom, ilk aşamanın Samsung SGH-E250ardından sunduğu hizmeti tüm bölgeye yaygınlaştırmayı hedefliyor. Bu çerçevede verilen hizmete, WiMAX giriş noktaları WAP 400 serisi ve müşterilerin öncelikli isteği olan CPEi 600 serisinin de entegre edilmesi planlanıyor.

"Yeni WiMAX teknolojisi, özellikle kırsal kesimlerde yaşanlar için sürekli olarak geliştirilebilir ve düşük maliyetli bir genişbant internet erişimi sağlıyor" açıklamasını yapan NeckarCom Genel Müdürü Mr Jürgen Herrmann sözlerine şu kelimelerle devam ediyor: "Motorola'nın sahip olduğu engin tecrübe, geniş ürün yelpazesi, düşük fiyatlı operatör servisleri ve dünya çapında elde ettiği müşteri memnuniyeti, mükemmel bir takım arkadaşına sahip olduğumuzun en iyi göstergesidir."

Motorola Başkan Yardımcısı Jose Figueroa yapılan anlaşma ile ilgili olarak;
"Gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği, Almanya'da giderek artan geniş bant rekabetinde önemli ölçüde yankı buldu. WiMAX teknolojimiz ile geleneksel geniş bant uygulamalarını yıkarak gerçek anlamda çözümler üretmeye başladık. Sunduğumuz yenilikçi çözümler ile NeckarCom gibi şirketlerin yeni pazarlar bulmasına ve kullanıcılara yeni servisler sağlamasında destek oluyoruz." diyor ve ekliyor; "NeckarCom'un WiMAX teknolojisinin sunduğu çözümlerin farkına varmasından ve Motorola'nın liderliğinde bir işbirliğinde
bulunmasından dolayı son derece mutluyuz."

Mobilize Bilgi
WiMAX nedir? Yaklaşık 50 km. mesafe içerisinde internet ve iletişim hizmeti sağlamaya imkan tanıyan wi-fi benzeri teknolojidir.

Daha fazlasını Mobiletişim sözlükte bulabilirsiniz. Sözlüğe ulaşmak için tıklayınız.



Eklenme tarihi: 1.06.2007
Kaynak: Turk.internet.com

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler