Cep telefonunda birinci öncelik: Özellik

Cep telefonunda birinci öncelik: Özellik

Son gerçekleştirdiğimiz anketimize göre kullanıcılar cep telefonu seçerken öncelikle özelliklerine bakıyorlar. Bu durum için “Artık özelliklere bakılıyor.” yorumu da yapılabilir. Çünkü cep telefonunun ülkemize geldiği ilk yıllarda insanlar cep telefonu satın alırken öncelikle özellik, tasarım yada marka yerine fiyatına önem veriyorlardı. Bunun sebebi piyasada bulunan telefonların tümünde standart olması gereken özellikler ve şebeke özelliklerine ek olarak kullanıcıların tercihlerini değiştirebilecek farklı bir özellik bulunmuyordu. Hatırlarsanız ilk cep telefonu reklamlarında telefonların özellikleri hakkında bilgi verilirken kaç satır ekrana sahip olduğu, kısa mesaj gönderebildiği, son aranan 10 numara bilgisi, saat ve tarih bilgisi Sony Ericsson K550ive tuş kilidi gibi daha bir çok sayamadığımız özellik ilk sıralarda veriliyordu. Şimdi telefon almaya gittiğinizde satıcı size, “Bu telefon saati gösterebiliyor.” dese, buna çok güleriz. Teknolojinin ne kadar ilerlediğinin farkına varmak için, ilk cep telefonlarının bazılarının saati göstermediğini, kısa mesaj göndermediğini ve tek satırlık, aydınlatması olmayan siyah ekrana sahip olduğunu unutmamalıyız.

Artık özellikler
Bir cep telefonda bulunan kamera, medya oynatıcı, geniş hafıza ve iyi bir tasarım gibi birçok farklı etkenler tercihlerin değişmesinde önemli rol oynuyor. Telefonlar ile birlikte taşınabilecek bir çok özellik var. Piyasada ise bu özelliklerin hemen hemen bir çoğuna sahip çok sayıda telefon var. Tercih yapabilmeniz için farklı tasarımlar ve markalar var. Fiyatlar özelliklere ve üretici firmaya göre değişiyor. İnsanlar artık “Titreşim var mı?”diye sormuyorlar. Çünkü belli standartlar telefonlar üzerine yerleşti. Zaman ilerledikçe insanların ihtiyaçları ve istekleri değişti ve gelişti. Buna paralel olarak da cep telefonlarının işlevleri ve kullanılabilir olduğu alanlar genişledi. E-Posta göndermek, müzik dinlemek, fotoğraf ve video çekmek, arama yapmak gibi bir çok işlerinizin her birini farklı bir alet ile yapmak yerine bu özelliklerin toplandığı bir alet kullanmak daha mantıklı olduğundan dolayı insanlar ihtiyaçlarını karşılayacak en iyi cep telefonunu seçmek için özelliklerine ilk sırada önem veriyorlar.

Mobilize Bilgi
Cep telefonun sağlığınıza verdiği zararı en aza indirmek için, telefonunuzu mümkünse arka cebinizde taşıyınız. Ayrıca kapalı alanlarda ve şebeke sinyalinin düşük olduğu durumlarda uzun süreli görüşme yapmayınız. Kulaklıklı mikrofon seti kullanmanız zararı en aza indirecek en güzel çözümdür.



Eklenme tarihi: 29.05.2007
Kaynak: Mobiletişim | Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler