Avea ve Vodafone işbirliği

Avea ve Vodafone işbirliği

Avea ve Vodafone ilk işbirliğini ‘kule’de gerçekleştirdi. Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan, Vodofane ile belirli adet kulenin ortak kullanımına ilişkin prensip anlaşması yaptıklarını açıkladı. CNBC-e’ye konuşan Türktan, “Ortak kullanım bir kule olan yerde antenlerin kullanılabilmesi demek. Biz Vodafone ile belirli adet kuleyi birlikte kullanmak amacıyla işbirliği yapma konusunda prensip anlaşması yaptık” dedi.

Konuya ilişkin çalışmalara başladıklarını kaydeden Türktan, “50-100 kulenin ortak kullanımını konuştuk. 2007’de minimum en az 50 kuleyi karşılıklı ortak kullanmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

‘Turkcell'in yaklaşımı samimi değil’
Turkcell de Aralık ayında bir kule hizmetleri şirketi kurarak 4 bin kuleyi ortak kullanıma açmıştı. Avea Genel Müdürü Türktan, Turkcell’in yaklaşımını samimi bulmadığını ifade etti.

Türktan şunları söyledi: “Kulelerin bir şirkete devredilmesi ve o şirketin kuleleri devretmesi lisans açısından sıkıntılar yaratabilir. Bu kuleler lisans süresi sonunda kurumun veya devletin malı. Bunları şirketlere kiraya vermenin hukuki sakıncaları olabilir.”

Cüneyt Türktan Vodafone ile 3G konusunda ortak altyapı çalışmalarına başlanmasına ilişkin görüşmelerin de sürdüğünü kaydetti.



Eklenme tarihi: 21.05.2007
Kaynak: Ntvmsnbc

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler