Düşler Atölyesi projesi

Düşler Atölyesi projesi

Nokia, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Uluslararası Gençlik Vakfı (International Youth Foundation – IYF) işbirliği ile 2003 yılında başlayan Düşler Atölyesi projesi, 21-25 Mayıs tarihleri arasında Roma’da düzenlenecek olan “Doğu Avrupa ve Orta Asya Gençliği: Siyasetten Eyleme” adlı konferansa katılıyor. Konferans kapsamında, Nokia’nın sponsorluğunda 23 Mayıs Çarşamba günü yapılacak olan “Gençlerin Gelişiminde Kültür ve Sanatın Rolü” oturumunda, Nokia 6300Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Eğitim Departmanı Yöneticisi Suat Özçağdaş, Düşler Atölyesi projesini tanıtacak. Özçağdaş sunumunda, Düşler Atölyesi’nin amaçlarını, yöntemlerini ve bugüne dek elde ettiği başarıyı aktaracak. 2003 yılından bu yana sadece çocuklara değil, gönüllülere sağlanan faydayı da ele alacak olan Suat Özçağdaş, sanatın çocuk ve gençler üzerindeki olumlu etkilerini katılımcılarla paylaşacak.

Nokia’dan gençlik yarışmasına destek
“Doğu Avrupa ve Orta Asya Gençliği: Siyasetten Eyleme” konferansında, Nokia ve Dünya Bankası tarafından düzenlenen “Gençleri İş ve Yurttaşlık Fırsatlarıyla Buluşturmak” adlı yarışmanın sonuçları da açıklanacak. Gençlerin, iş dünyasına geçiş ve etkin yurttaşlık ve katılım konularında daha büyük fırsatların yaratılmasına yönelik projelerinin değerlendirileceği yarışmayı kazananlar 24 Mayıs Perşembe günü duyurulacak.

Düşler Atölyesi hakkında
Dünya çapında 2000 yılında başlatılan ve bugün 24 ülkede farklı projelerle yürütülen “Make a Connection” programında 14. ülke olarak yer alan Türkiye, Nokia, Eğitim Gönüllüleri Nokia 5300ve Uluslararası Gençlik Vakfı (International Youth Foundation – IYF) işbirliği ile Düşler Atölyesi projesini yürütüyor. 2003 yılında başlayan proje, önümüzdeki 3 yılda 50 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyor. Program içeriği Sanat Eğitimcisi Gazi Selçuk tarafından oluşturulan Düşler Atölyesi ile, çocukların yanı sıra gönüllülerin de yaşam becerileri geliştirilerek, akademik ve mesleki kazanımları artırılıyor. İlk 3 yılını başarılı bir şekilde tamamlayan Düşler Atölyesi projesiyle, Türkiye genelinde aşamalı olarak faaliyete geçen 11 Eğitim Parkı’nda, maddi olanakları kısıtlı 30.000 çocuğa, 800 gönüllünün yardımlarıyla eğitim desteği sağlandı. Düşler Atölyesi, 2006-2009 döneminde de, mevcut 11 Eğitim Parkı’na ek olarak 10 Öğrenim Birimi’nde daha kurulan atölyelerle, toplam 14 ilde faaliyetlerini yaygınlaştırıyor. Yeni dönemde 2.500’e yakın gönüllünün desteği ile 50 bin çocuğun daha projeden yararlanması hedefleniyor.



Eklenme tarihi: 20.05.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler