Avea'dan numara taşınabilirliğine doğru

Avea'dan numara taşınabilirliğine doğru

Avea, numara taşınabilirliği konusunda Telekomünikasyon Kurumunun 1 Şubat 2007’de yayınladığı yönetmelik uyarınca cep telefonu abonelerini numaralarının sahibi yapacak sistemin altyapı çalışmalarını başlattı. Dünyanın pek çok ülkesinde tüketicilere bir hak olarak tanınan ‘Numara Taşınabilirliği’nin Telekomünikasyon Kurumunun bu sene başında çıkarttığı yönetmelikle Türk tüketicisine de sunulması yönündeki uyumluluk çalışmalarına devam eden Avea, bu doğrultuda Argela ve Alcatel-Lucent ile önemli bir işbirliğine imza attı. Numara taşınabilirliği

Numara taşınabilirliği Projesi çerçevesinde Argela Avea sistemlerini merkezi veritabanı ile entegre edecek ve süreci yönetecek sistemin kurulmasından sorumlu olacak. Alcatel-Lucent ise Tekelec firmasının çözümlerinin hayata geçirilmesinden sorumlu olacak. Proje kapsamında bilgi-işlem sistemleri ile merkezi veritabanının iletişimini ve numara taşınabilirliği sürecinin yönetimiyle ilgili bilgi işlem altyapısının entegrasyonunu sağlayacak bir sistem kurulacak. Sistem için üretilecek çözümler, Avea ve Argela proje ekiplerinin ortak çalışmasıyla ve tamamıyla Türk mühendisleri tarafından tasarlanıp, geliştirilecek. Kurulacak bu sistem sayesinde, numara taşınabilirliği’nin uygulanmaya başlaması ile beraber, GSM operatörlerinin aboneleri telefon numaralarını değiştirmeden operatör değiştirebilecekler.

Mobilize Bilgi
Avea Müşteri Hizmetleri için 500, hattınıza kontör yüklemek için 9333, bakiye sorgulamak için 9333’ü arayabilirsiniz. Kontör göndermek için, cep telefonunuzun mesaj kısmına, göndermek istediğiniz kişinin telefon numarası (Başında sıfır olmadan) ve göndermek istediğiniz kontör miktarını arasında bir boşluk bırakarak yazınız ve 9235’ gönderiniz.



Eklenme tarihi: 17.05.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler