Sekreteriniz arabanız olsun, telefonlara baksın

Sekreteriniz arabanız olsun, telefonlara baksın

Genelde lüks araçlarda bulunan Blue&Me sistemi Fiat’ın yeni aracı Linea’da da bulunuyor. Basit kullanım şekli ile bu sistem, Bluetooth teknoloji sayesinde araç kullanırken kolay ve güvenli bir şekilde telefon etmeye, gelen çağrılara cevap vermeye, mesajların sistem sesli okunmasına ve müzik dinlemeye imkan vermektedir. Cep telefonları ve avuç içi bilgisayarlar aracılığı ile aracın içinden dış dünya ile bağlantı kurulmasına da olanak sağlar. Daha gelişmiş donanımların sayesinde, teknolojik gelişimin gelecek yıllarda sunacağı tüm imkanların kullanılması mümkün olacaktır: Multimedya ve GPS (Konum bilgisi) gibi.

Blue&Me BluemeBlue&Me sistemi, ses tanıma özelliğine sahip handsfree özelliğini sunmaktadır. Bu özellik sayesinde çantanızda yada cebinizde bulunan telefon çaldığında ellerinizi direksiyondan ayırmadan gelen çağrıyı cevaplayabilirsiniz. Sistem, eğer açık ise radyonun sesini otomatik olarak kısmakta, hoparlörleri görüşme için devreye sokmaktadır. Telefonunuzun Blue&Me sistemi ile uyumlu çalışabilmesi için Bluetooth özelliğinin olması gerekmektedir. Blue&Me sistemi tamamen araca entegre edilmiş olup kumanda paneli direksiyon simidinde bulunmaktadır. Sistem rehberdeki bir numarayı hızlı bir şekilde ararken gösterge de bulunan bir ekrandan da takip edilebilmekte, özel görüşmelerde ses kısma özelliği devreye girebilmektedir.

Önemli özellikler arasında sürücünün kendi cep telefonunu sisteme tek bir defa tanıtmasının yeterli olması bulunmaktadır. Buna ilaveten şahsi telefon rehberinin araç sistemine aktarılması mümkündür. Sistem telefon ile her bağlantı kurduğunda bu rehberi güncelleyecektir. Rehbere erişim ancak sisteme kayıtlı olan cep telefonunun ortamda bulunması halinde mümkündür. Arayan kişinin rehbere kayıtlı olması halinde gösterge panelinde bu kişinin ismi görünecektir; rakamların teker teker dikte edilmesi veya rehberde bulunan bir kişinin isminin söylenmesi aracılığı ile telefon açmak mümkündür. Ayrıca cep telefonuna gelen mesajı sistem haber vermekte, hoparlörlerden Türkçe olarak okumaktadır. Gelişmiş ses tanıma işlemi sayesinde herhangi bir ses tanıtma safhasına ihtiyaç duyulmamaktadır. Sistem beş cep telefonunu kaydedebildiğinde, birden fazla kişinin handsfree özelliğini hızlı bir şekilde kullanması mümkündür. Programlanan cep telefonlarının değiştirilmesi işlemi sayısız kere tekrar edilebilir. Handsfree ses tanıma sistemi sayesinde kendi cep telefonunuzun kişiselleştirilmiş zil sesinin hoparlörlerden dinlenmesi mümkündür.

Fiat Blue&Me


Blue&Me’nin gelişmiş özellikleri
Blue&Me handsfree ses tanıma sisteminden çok daha fazla özellikleri kullanıcıya sunmaktadır. Cep telefonunuzda, yeni akıllı telefonlarda, MP3 çalarda veya USB hafızalarında bulunan en sevdiğiniz şarkıları sistem sayesinde dinleyebilirsiniz. Torpido gözünde yer alan USB portu sayesinde, benzeri bir bağlantıyı kullanan herhangi bir dijital araç takılabilir. Bu şekilde müzik dosyalarının (MP3, WMA ve WAV) doğrudan araç hoparlörlerinden dinlenmesi mümkündür. Tüm bilgiler gösterge panelinden takip edilebildiğinden müşteri sistem arşivini hem ses komutları ile hem de direksiyon simidinde bulunan düğmeleri kullanarak kontrol edebilir.

Mobilize Bilgi
USB nedir? (Universal Serial Bus) Bilgisayarlar çeşitli aygıtların iletişim kurmasına olanak tanıyan bir çevre birimi veri yolu standartıdır.

Daha fazlasını Mobiletişim sözlükte bulabilirsiniz. Sözlüğe ulaşmak için tıklayınız.



Eklenme tarihi: 13.05.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler