Telefonica, Telecom Italia'yı satın aldı

Telefonica, Telecom Italia'yı satın aldı

İspanyol telekom devi Telefonica ve İtalyan finansal kurumlardan oluşan bir konsorsiyumun, cumartesi geç saatlerde, Telecom Italia'nın hisselerini almak üzere anlaşma yapmaya karar verdikleri bildiriliyor. Telefonica ve İtalyan finansal kuruluşlardan oluşan bir konsorsiyum, Avrupa'nın 5.büyük telekom operatörü olan Telecom Italia'nın satışa çıkarılan Olimpia Holding hisselerini 5,58 milyar $ karşılığında satın almak üzere anlaştı.

Telekom İtalia TelefonicaAnlaşma ile Telefonica % 42,3 hissenin kontrolü karşılığında 3,1 milyar $ yatırım yapmayı ve sermaye artışına da 1,2 milyar $ katkı yapmayı kabul ederken, Konsorsiyumun İtalyan tarafının % 57,7 hisseye sahip olacağı bildiriliyor. Telecom Italia 2006 eylülünde 45 milyar $'ı bulan borçları nedeniyle sıkıntıya düşmüş ve satış ilan etmişti. Ancak İtalyan hükümeti ve halkı şirketin yabancı ellere geçmesinden rahatsız edeceklerini duyurmuşlardı. Ancak AB bu yaklaşıma karşı çıkmıştı. Cumartesi gecesi imzalanan anlaşma çoğunluk hissesinin İtalyan finanscıların elinde olması nedeniyle İtalyan'ları tatmin etmiş gözüküyor. Daha önce AT&T'nin Meksika'lı alt şirketinin yapmış olduğu satın alma girişimi tepki ile karşılanmıştı.

Mobilize Bilgi
Telefon Seçme Asistanı: Asistan sayesinde size uygun olan telefonu, piyasada bulunan yüzlerce telefon arasından, seçtiğiniz özellikler ve belirlediğiniz fiyat aralığına göre kolay ve çok hızlı bulabilirsiniz. Size önerilen telefonları “Listeye Ekle” tuşuyla seçip, bu telefonların özelliklerini kendi aralarında karşılaştırabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 3.05.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler