Cep telefonunda tüketicinin aklı karıştı

Cep telefonunda tüketicinin aklı karıştı

Türkiye GSM pazarı, bugünlerde üç operatörün kıyasıya rekabetine sahne oluyor. Telsim’i satın alarak Türkiye pazarına giren Vodafone, sektörde büyük bir hareketliliği de beraberinde getirdi. Reklam stratejileri değişti, PR faaliyetleri yoğunlaştı. Yeni tarifeler ve kampanyalar, adeta birbirleriyle yarışır oldular. Medya Takip Merkezi (MTM), GSM sektörünü incelemeye alarak, bu gelişmelerin nabzını ölçtü. Avrupa’da, ABD'de ve uzak doğu'da önemli pazara sahip, dünyanın mobil iletişim devlerinden Vodafone, üçgenin bir ucundan tutarken; diğer uçlarından ise Türkiye’de GSM pazarının büyük bölümüne hükmeden ve yıllardır sektörün liderliğini üstlenen Turkcell ile arkasında Oger Telecom, cep telefonu Telecom Italia ve İş Bankası işbirliğinin desteğini taşıyan Avea tutuyor. Birbirinden güçlü bu üç markanın faaliyet gösterdiği sektörde rekabet de günden güne artıyor.

Her kampanyayı başka bir kampanya izliyor
Sektörde rekabetin kızışmasıyla, bir yandan reklam kampanyaları, diğer yandan ise medyada yer alan haberlerle yoğun bir mesaj bombardımanına tutulan tüketicinin aklı iyice karışmış durumda. Yaşanan büyük rekabet karşısında tüketici, “hangi operatör daha ucuz, hangi tarife daha karlı, hangi marka daha avantajlı” gibi sorularla şaşkın ve kararsız. Operatörünü değiştirmek, ancak numarasını değiştirmek istemeyenler için numara taşınabilirliğinin gündeme gelmesi, GSM sektörünün önümüzdeki günlerde daha da saldırgan bir pazarlamaya sahne olacağına işaret ediyor. Stratejilerini izlemenin iyice zorlaştığı GSM sektöründe yaşanan inişler ve çıkışlar, bu rekabetin artarak devam edeceğinin de bir başka göstergesi.

Mobilize Bilgi
Haber Arama: Sitemizde haber aramak için, Haberler sayfamızdaki “Haber Arama” aracından aramak istediğiniz kelimeleri yazarak istediğiniz haberlere ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 3.05.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler