Cepte batarya savaşları

Cepte batarya savaşları

Kamera ve müzikçalar gibi farklı teknolojilerin cep telefonlarında kullanılmaya başlaması, bataryanın ömrünü kısaltıyor. Satın alma tercihlerinde öne çıkan bu süre telefonlarda 2.5 saatten başlayıp 10 saate kadar çıkabiliyor. Cep telefonları artık iş ve sosyal yaşamın vazgeçilmezleri arasında. Yoğun bir işgününde cep telefonunun aniden şarjının bitmesi işadamlarının başına gelebilecek talihsiz durumlardan biri.

En gerekli anda telefonunun şarjının bitmesi de kullanıcıların başına gelebilecek en kötü olaylar arasında yer alıyor. Bu yüzden cep telefonu seçerken batarya (pil) kapasitesi diğer bir ifadeyle telefonun görüşme süresinin uzunluğu büyük önem kazanıyor. Video kamera telefonda Ayrıca dijital fotoğraf makinesi, kamera, yüksek hızda internet, müzikçalar ve daha birçok yeni teknolojinin bu cihazlarda kullanılmaya başlamasıyla, telefonların batarya süreleri daha da önem kazanmış durumda. Çünkü telefona eklenen her yeni teknoloji, kullanım esnasında yoğun batarya tüketimine yol açabiliyor. Teknoloji ürünlerinin testleri konusunda uzmanlaşan Cnet’in yayımladığı liste, onlarca farklı telefonun görüşme süresini ortaya koyuyor. Hazırlanan bu liste satın alma tercihlerinde tüketiciler açısından rehber uzatmak için birkaç küçük hatırlatma rehber olacak nitelikte.

Cepte batarya savaşları


Pil ömrünü uzatmak için öneriler
  • Kablosuz iletişim için kullanılan Bluetooth özelliği, kullanılmadığı durumlarda kapatılmalı.
  • Telefonun ekran parlaklığı seviyesi yüzde 100’lerden yüzde 50-60’lara düşürülmeli.
  • Arka plan aydınlatmasını da mümkün olan en kısa süreye (5 - 10 saniye) ayarlanmalı.
  • İnternet için GPRS ayarları yapılırken 'gerektiğinde bağlanılsın özelliği ayarlanmalı.
  • Telefonun ilk kullanımında, batarya mümkün olduğunca uzun süre (8-12 saat) şarj edilmeli.

    Mobilize Bilgi
    Cep telefonun sağlığınıza verdiği zararı en aza indirmek için, telefonunuzu mümkünse arka cebinizde taşıyınız. Ayrıca kapalı alanlarda ve şebeke sinyalinin düşük olduğu durumlarda uzun süreli görüşme yapmayınız. Kulaklıklı mikrofon seti kullanmanız zararı en aza indirecek en güzel çözümdür.



    Eklenme tarihi: 2.05.2007
    Kaynak: Milliyet

    Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

  • Yorum Yap

    Yorum Yap
    * Ad - Soyad: E-Posta:
    * Mesajınız:

    Popüler Haberler