Avea müşterileri daha rahat 'alo' diyecek

Avea müşterileri daha rahat 'alo' diyecek

Ekonomide yakalanan istikrar, yerli ve yabancı bankaları, şirketlere kredi açma konusunda cesaretlendiriyor. Uzun vadeli ve teminatsız sendikasyon kredisi sağlayan bankaların GSM operatörü Turkcell'e geçtiğimiz günlerde 3 milyar dolarlık sendikasyon kredisi vermesinin ardından, dün de Avea, 1,6 milyar dolarlık sendikasyon kredisi aldı. Dünya Bankası'nın yan kuruluşu IFC ve ABN Amro Bank'ın global koordinatörlüğünü üstlendiği sendikasyon kredisinin vadesi, kredi dilimine göre 8-9 yıl arasında değişecek.

AveaAvea gibi genç bir şirketin bu miktardaki krediyi kolaylıkla alabilmesini, uluslararası piyasalarda Türk ekonomisine duyulan inancın göstergesi olarak değerlendiren Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan, krediyi numara taşınabilirliğinin altyapısını oluşturmak için kullanacaklarını söyledi. Daha kaliteli ses ve görüntü iletimi için altyapı yatırımlarına ağırlık vereceklerini vurgulayan Türktan, "Finansal yapımız, mevcut kredilerimizin uzun vadeli olarak yeniden yapılandırılması ve devam eden yatırımlarımıza mali kaynak sağlanmasıyla daha da güçlenecektir." dedi. Cüneyt Türktan, Vodafone'un Türkiye'ye gelişinin hem piyasanın büyümesi hem de kaliteli bir rekabet savaşı verilmesi açısından önemli olduğunu belirterek, iyi operatörlerle iyi oyuncuların olmasını futbol takımlarına benzetti. Türktan, kredinin yeni yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarının yanı sıra mevcut kredilerinin yeniden yapılandırılması için kullanılacağını kaydetti. Zamanı geldiğinde Avea'yı halka arzı düşündüklerini ve konuyla ilgili şirket ortakları ile görüşme halinde olduklarını ifade eden Türktan, "Şeffaf bir yönetim anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

Kredi için çok uğraştık, başardık
Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany de Türk Telekom özelleştirme sürecinde yaşanan en önemli sıkıntılardan birinin Avea hisselerinde yaşandığını ifade ederek, Avea yönetiminde İş Bankası ve Telekom İtalia ortaklığından kaynaklanan bir belirsizlik olduğunu dile getirdi. Özelleştirme tamamlanır tamamlanmaz, 2005 yılında Londra'ya gittiğini ve Avea için ihtiyaç duyulan krediyi sağlamak üzere çalışmalara başladığını ifade eden Doany, "Uzun zamanımızı aldı; ama bugün bu işi başardık. Aldığımız kredi Avea'ya ve Türkiye'ye olan güvenin bir göstergesi." dedi. Geçici olarak Etiler'de hizmet veren Türk Telekom merkezinin Gayrettepe'ye taşınmayacağını açıklayan Paul Doany, İstanbul'da yeni bir binanın olduğunu; ancak buraya taşınmanın 6 veya 9 aylık bir zaman alacağını söyledi. Numara taşınabilirlikte Turcell'in itirazına ilişkin, "Dünyanın her yerinde yapılan bir şey. Bunu yapmak zorundalar. Aksi takdirde ortakları mahkemeye verecek." bilgisini verdi.

İhracat Kredi Bankası, Kalkınma Bankası, IFC, Sace, EDC ve EKN'in de aralarında bulunduğu 20 finans kuruluşunun katılımıyla gerçekleştirilen imza töreni İstanbul'da yapıldı. Krediye IFC 420 milyon dolar, İtalyan ihracat kredi ajansı Sace 300 milyon dolar, Kanada'dan EDC 100 milyon dolar, İsveç'ten EKN 173 milyon dolar katkı sağladı. Ticari bankalar 507 milyon dolar katkı yaptı. Dört kalkınma bankası da toplamda 100 milyon dolar ile katıldı. Bu arada, Türk Telekom, hesaplı hattaki 100 ücretsiz kontörü, 22.00-07.00 arasında kullanılmak üzere 160 kontöre çıkardı. Ayrıca daha önce standart hatta bulunmayan ücretsiz kontör uygulaması da yine aynı saatler arasında 100 kontör olarak sunuldu. Şirket, hesaplı hat müşterilerinin yalnızca mart ayı görüşmelerine uygulanmak üzere, görüşme trafiklerine bağlı olarak 9 yeni liraya varan özel indirim uygulayacak.

Mobilize Bilgi
Avea, 8 milyon abonesi ile Türkiye'nin en genç mobil iletişim operatörüdür. 1.800'ü aşkın çalışanıyla, 164 ülkede 367 operatörle serbest dolaşım anlaşması bulunan Avea müşteri ihtiyaçlarını birincil önceliğe yerleştirip, müşterilerine son teknolojinin imkanlarını sunmaktadır. Şu anda Türkiye nüfusunun % 86'sı Avea'nın kapsama alanı içerisinde yer almaktadır.



Eklenme tarihi: 29.04.2007
Kaynak: Zaman

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler