Müşteri için teknoji

Müşteri için teknoji

Türk kullanıcılarına dünyadaki en son gelişmeleri sunmak amacıyla Siemens'le ortak bir projeye imza atan Türk Telekom, bu sayede müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çekerek onlara kişiselleştirilmiş hizmetler sunmayı hedefliyor. Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olan Müşteri Hizmetleri ve Faturalama Projesi 8 modülden oluşuyor. Siemens liderliğinde Convergys, ATOS Origin, Oracle, Subex Azure, HP, Gantek ve Innova firmalarından oluşan bir ortaklıkla hayata geçirilecek olan projede Türk Telekom çalışanlarıyla beraber 150 kişilik uygulama ekibi ile 2 yılda bitirilmesi planlanıyor.

Türk TelekomHayata geçirilen bu proje; Türkiye'de şimdiye kadar uygulamaya başlanan Vergi Daireleri Otomasyon Projesi VEDOP, Ulusal Yargı Ağı Projesi UYAP ve 20 yılı aşkın bir zamandır kurulumu için uğraş verilen Nüfus Sayım Projesi MERNİS'ten sonra Türkiye'nin en büyük yazılım projesi olarak gündemdeki yerini alacak. Projenin tanıtıldığı toplantıda bir konuşma yapan Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Dinçer "Müşteri İçin Teknoloji Projesi ile müşteri odaklı bir yapıya geçişi sağlıyoruz. Böylece müşterilerimizin değişken ihtiyaçlarına cevap verecek pazarlama modelleri hayata geçirebilecek ve bu ihtiyaçlardan doğan yeni servisleri hızla müşterilerimize sunacağız" diyerek yeni projenin esnek ücretlendirme ve faturalama olanaklarını da sağlayacağını vurguladı.

Proje Telekom Hizmetlerinde neleri değiştirecek?
Türk Telekom ve Siemens işbirliği ile hayata geçirilen Müşteri Hizmetleri ve Faturalama Projesi tam anlamıyla çalışmaya başladığı zaman Türkiye'nin telekom hizmetlerinde çeşitli değişikliklerin yaşanması öngörülüyor. Bu değişiklikler aşağıdaki gibi sıralanıyor: Türk Telekom aynı GSM şirketleri gibi yeni ve esnek tarife paketleri belirleyebilecek. Türk Telekom müşterileri değişik hizmetleri Çağrı Merkezi kanalıyla alabilecekleri gibi, fatura ödemelerinden yeni hizmet alımlarına kadar birçok işlemlerini web üzerinden yapabilecekler. Kullanıcıların satış sonrasında aldığı desteğin kapsamı ve kalitesi daha da büyüyecek ve hizmetin kalitesi artacak. Türk Telekom, müşteri destek merkezlerinin kontrolünü artıracak, buradan gelen geri beslemelerle müşterinin beklentileri yönünde yeni ürün ve hizmetler hızla geliştirebilecek. Özellikle IPTV gibi yeni hizmetler, bu yazılımın sağladığı imkanlar sayesinde son kullanıcıya daha hızlı ve etkin bir biçimde ulaşacak.



Eklenme tarihi: 29.04.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler