Sony Ericsson'dan rekor artış

Sony Ericsson'dan rekor artış

Yılın ilk yarısında küresel cep telefonu satış rakamları geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 10 artış göstererek 256 milyon adede ulaştı. 5 büyüklerden Motorola dışında tümü pazar paylarını artırırken küçük üreticilerin kayıpları yüzde 5 oldu. Genel olarak satışların daha düşük gerçekleştiği ilk çeyrek sonuçlarının sadece yüzde 10 büyüme oranında kalması pazarı büyüten etmenlerin yeni telefon satışından ziyade mevcut kullanıcıların cep telefonlarını yenilemesine döndüğüne işaret ediyor.

Nokia liderliğini korudu
Yılın ilk çeyreğinde pazar lideri Nokia 91 milyon adetlik satışı ile pazar payını yüzde 32'den yüzde 35,5'e çıkartırken yeniden yapılanma sürecinde olan Motorola ise yüzde 1,5 gerileme ile Nokia'nın satış adedinin yaklaşık yarısı kadar telefon sattı. 45 milyon 400 bin adet telefon satışı gerçekleştiren Motorola'nın pazar payı yüzde geçtiğimiz senenin aynı dönemindeki yüzde 19,8'den yüzde 17,7'ye geriledi.

Sony Ericsson'dan rekor artış
Samsung yüzde 20 büyüme ile satış rakamını 34,8 milyon adete yükseltirken pazar payı da yüzde 13,6'ya yükseldi ve üçüncülükteki sağlam yerini korudu. Ancak rekor bir büyüme satışlarını yüzde 63,9 oranında büyüten Sony Ericsson pazar payını yüzde 5,7'den yüzde 8,5'e yükselterek Samsung'la arasındaki farkı biraz daha kapattı.

Diğer üreticilerin pazar payı düştü
Beş büyüklerin en sonuncusu LG Electronics ise pazarın gerisinde bir büyüme rakamı kaydederek pazar payından bine 5 kaybetti ve15,8 milyon adetlik satışı ile sadece yüzde 6,2'lik pazar payı sağlayabildi. Diğer üreticilerin ise her çeyrek devam eden pazar kayıpları bu çeyrek de devam etti. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde yüzde 23,1 pazar payına sahip olan diğer küçük üreticilerin pazar payı yüzde 18,5'e geriledi.



Eklenme tarihi: 26.04.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler