İkiye katlanan telefon: Nalu MyiPhone

İkiye katlanan telefon: Nalu MyiPhone

Bir cep telefonundan neler beklersiniz? Sevdiğiniz kişileri arayıp mesaj gönderir, kamerası ile fotoğraf ve video çekebilir, müzik dinleyebilirsiniz. Bunların ilerisinde daha bir çok işinizi de tamamlamaya imkan tanır cep telefonu. Nalu firmasının konsept tasarımı olan MyiPhone ise size cep telefonu ile aklınıza gelmeyecek işler yapmanıza imkan tanıyor. Mesela telefon cebinize veya çantanıza sığmıyorsa, telefonunuzu ikiye katlayıp tekrar deneyebilirsiniz.

Nalu MyiPhone


MyiPhone’un toplam üç yüzü ve 2 ekranı var. Bir yüzünde sayısal tuşlar, diğerinde kolay ve hızlı yazabilmeniz için klavye, diğer bir yüzünde ise müzik kontrol tuşları bulunuyor. Telefonun üzerinde ayrıca kamerada bulunuyor. Katlanabilir olması için özel bir maddeden üretilen MyiPhone, kapalı halde iken boyutu normal bir telefonun boyutlarını geçmiyor. Açıldığında ise küçük bir bilgisayarı andırıyor. MyiPhone ile e-postalarınızı okuyabilir, gönderebilir, medya oynatıcısı sayesinde güzel vakit geçirebilirsiniz.

Mobilize Bilgi
MPEG nedir?(Motion Pictures Experts Group), ses ve görüntü verilerinin sayısal ortamda sıkıştırılması ve geri açılması prensiplerini belirleyen bir standarttır. Sıkıştırma işleminde, görüntü kareleri arasındaki değişimler analiz edilir ve bir MPEG kodlayıcı (encoder) ile dosya boyları yaklaşık 1/200 oranında sıkıştırılır. MPEG, bilgisayar ve broadcast sektörleri tarafından en geçerli standartlardan biri olarak kabul edilmiştir. Mevcut MPEG versiyonları; MPEG-1, MPEG-2, MPEG-3 ve MPEG-4 'tür.

Daha fazlasını Mobiletişim sözlükte bulabilirsiniz. Sözlüğe ulaşmak için tıklayınız.



Eklenme tarihi: 25.04.2007
Kaynak: Mobiletişim | Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler