Numara taşınabilirliği davasına Turkcell'den açıklama

Numara taşınabilirliği davasına Turkcell'den açıklama

Turkcell İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanlığı’na gazetelerde çıkan haberlere açıklama olarak 10.05.2007 tarihinde bir yazı gönderdi.

Turkcell Numara taşınabilirliğiÖzel Durum
Turkcell olarak Numara Taşınabilirliği uygulamasını desteklemekteyiz. Her zaman olduğu gibi müşterilerimizi mağdur etmeden, en iyi hizmeti almalarını sağlayacak şekilde, yönetmeliğin gereklerini yerine getirerek hazırlıklarımızı sürdürmekteyiz. Diğer taraftan Turkcell’in 1998'de Ulaştırma Bakanlığı ile yaptığı lisans anlaşması çerçevesinde 25 yıl için verilmiş numara bloklarını kullanım hakkı bulunmaktadır. Turkcell, yapmış olduğu sözleşmede kendisine sağlanan bu haklara istinaden yatırımlarını yapmaya devam etmektedir. Bunun için lisans bedelinin yanı sıra her ay gelirlerinin %15'ini devlete hazine payı olarak ödemektedir. 1 Şubat 2007 tarihinde yayınlanan Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği'nin, lisans anlaşmasıyla kazanılan hakları ihlal ettiği gerekçesiyle, söz konusu yönetmeliğin iptali hakkında dava açılmıştır.

Mobilize Bilgi
Haber Arama: Sitemizde haber aramak için, Haberler sayfamızdaki “Haber Arama” aracından aramak istediğiniz kelimeleri yazarak istediğiniz haberlere ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 17.04.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler