Değişim devam ediyor

Değişim devam ediyor

Cep telefonu alanında faaliyet gösteren Vodafone yaptığı açıklamada, Türkiye'de Telsim adının artık kullanılmayacağını açıkladı. Genel Müdür Atilla Vitai toplantıda Vodafone'un abone sayısını 13.8 milyon olarak bildirdi. Türkiye’nin ikinci büyük cep telefonu operatörü Telsim’i 2005 yılı sonunda TMSF’den 4,55 milyar $ karşılığında satın alan dünya cep telefonu lideri Vodafone, şirketin Türkiye’de artık Vodafone adını kullanacağını açıkladı. Şirket Telsim’i devir aldığı 2006 Haziran ayında servis kalitesinin belli bir seviyede olmasına kadar Vodafone ismini kullanmayacağını ve süresi belli olmayan bir geçiş dönemi yaşanacağını açıklamıştı. Değişim Burada VodafoneBu süre hızlıca tamamlanmış gözüküyor. 2006 Aralık sonunda itibaren Vodafone-Telsim adını birlikte kullanan firma 1 Nisan itibariyle de sadece Vodafone adını kullanmaya başladı.

Attila Vitai'nin açıklamaları
Vodafone Türkiye Genel Müdürü Attila Vitai, 10 aylık geçiş sürecinde Türkiye’de Vodafone markasını dünya standartlarına ulaştırmayı başardıklarını ve artık değişim yapma zamanının geldiğini söyledi. Vitai şöyle dedi : Vodafone artık burada. Bizden önce pazar muhafazakardı. Tek bir operatör pazarın çoğunu ele geçirmişti. Lideri biraz silkelemek amacıyla geldik. Vodafone bu pazara birçok açıdan yeni konsept getiriyor. Bayilerimizde Telsim logosu yerine Vodafone’u koyduk. Marka bilinirliğinde Vodafone yüzde 60’a çıktı. Abonelerimiz bu markaya çok hızlı adapte olacaklar.

Genel Müdür Attila Vitai konuşmasında, yılın ilk 3 ayında yeni eklenen abone sayısının, geçen yılın son çeyreğinde eklenene nazaran iki kat olmasının Vodafone markasına güveni gösterdiğini açıkladı. Vitai şebeke kalitesinin de iyileştiğini ve % 0.75 olan çağrı kesilme hedefi ile çağrı başlatma oranı hedefi olan % 99.5’i yakaladıklarını, böylece müşteri memnuniyeti konusundaki araştırmalarda şubat ayında müşterilerinin rakiplere kıyasla kendilerinden daha memnun olduklarını söyledi. Bir soru üzerine Dünya'daki Vodafone'lar arasında en iyiler arasında olmadığını ama en kötüler arasında da olmadığını açıklayan Vitai şebekeyi geliştirmeye devam edeceklerini belirtti.

Kontör fiyatlandırmasının yerine dakika fiyatlandırması
Toplantının en önemli açıklaması ise Vodafone'un artık kontür fiyatlandırmasını bırakıp dakika fiyatlandırmasına geçişi oldu. Ülkemizde fazlaca karmaşık hale gelen cep telefon tarifeleri konusunda hesaplamayı kolaylaştırmak istediklerini söyleyen Genel Müdür Atilla Vitai artık her yer yani diğer operatörler ya da sabit telefon için dakikası 38 Yeni Kuruşluk tarife açıklaması yaptı. Vitai bu fiyatın 1 yıl boyunca geçerli olacağını ve enflasyonla değişmeyeceğini de not etti.



Eklenme tarihi: 14.04.2007
Kaynak: Turk.internet.com

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler