Apple TV piyasada

Apple TV piyasada

Apple’ın kablosuz internet televizyonu AppleTV, ABD’de 40 GB sabit disk ile birlikte satışa çıktı. Cihazın piyasaya çıkan donanımı 50 saatlik video, 9 bin şarkı veya 25 bin resim saklama kapasitesine sahip bulunuyor. Apple TV, firmanın online müzik ve film mağazası iTunes üzerinden indirilen videoları kablosuz olarak TV'ye gönderebiliyor. Araştırma şirketi ThinkEquity Partners’a göre önümüzdeki 5 yıl içerisinde Apple TV'nin, 4.4 milyon kullanıcısı ve benzer bir ürün olan TiVo ile 8.8 milyon abonesi olan DVD kiralama şirketi Netflix’i geçmesi tahmin ediliyor. 22 milyon Mac kullanıcısının yüzde 25-70'i ve daha fazla sayıda PC kullanıcısının bu yeni ürünü alması bekleniyor. 10 milyar dolarlık katkı AppleTV’de izlenecek içerik yine iTunes’dan satın alınacak. Bu nedenle Apple’ın iPod ile yakaladığı başarıyı tekrarlaması ve piyasa değerini birkaç yıl içerisinde 10 milyar dolar daha artırması bekleniyor.

Apple TV


Diğer taraftan iTunes’da sınırlı sayıda film olması ve Microsoft'un bu açıdan kendisini daha iyi pozisyonlamış olması Apple’ın başarısının kesin olmadığı yorumlarını getiriyor. iTunes servisi Türkiye’de yer almadığından Apple TV’nin Türkiye’de ne zaman satışa çıkacağı henüz belli değil.

Kızılötesi (IrDa)nedir?
IrDA (Infra-red Data Association) Kızılötesi ışık üzerinden çalışan kablosuz bir ağ konsepti. Cep telefonları, PDA'ler ve dizüstü sistemlerde cihazların birbirleriyle iletişimini sağlar.

Daha fazlasını Mobiletişim sözlükte bulabilirsiniz. Sözlüğe ulaşmak için tıklayınız.



Eklenme tarihi: 11.04.2007
Kaynak: Tubider

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler