“İnternete Dokunun” kampanyası

“İnternete Dokunun” kampanyası

Türkiye'de internet kullanımının 14'ncü yılı nedeniyle 9-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek ''İnternet Haftası'' etkinlikleri kapsamında, kafelerde belirli saatlerde kullanım ücreti alınmayacağı bildirildi. Tüm İnternet Evleri Derneği (TİEV) Başkanı Yusuf Andiç, toplumda internet bilincini yaratmak, interneti tanıtmak, büyütmek, güvenli internet kullanımı konusunda halkı aydınlatmak, sorunları ve çözüm yollarını tartışmak amacıyla her yıl ''İnternet Haftası'' düzenlediklerini söyledi.

internete dokununAndiç, haftanın bu yıl 9-22 Nisan tarihleri arasında kendilerinin de aralarında bulunduğu Bilişim Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (BT-STK) tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanacağını kaydetti. TİEV olarak hafta dolayısıyla ''İnternete Dokunun'' adı altında kampanya başlatacaklarını ve kendilerine üye kafelerde gündüz 08.00-12.00, akşam ise 20.00-24.00 saatleri arasında internet kullanımının ücretsiz olacağını belirten Andiç, bu saatler dışında 40 yaş ve üzerindeki vatandaşlar ile velisiyle birlikte gelen çocuklara yüzde 50 indirim uygulayacaklarını kaydetti. Andıç, kampanyada amacın herkesi internetle tanıştırmak olduğunu ifade ederek, ''İnternet kafe sahipleri bu projemize tam destek verdiler. Kapılarını sonuna kadar açarak, sadece kendi imkanlarıyla belirli saatlerde ücretsiz kullanım ortamı yaratacaklar'' dedi. Andiç, Türkiye'de halen yaklaşık 15 milyon internet kullanıcısının bulunduğunu ifade ederek, ''Bu oran ülke nüfusuna göre çok düşük. Kullanıcı sayısındaki artış hızı olarak Avrupa'da birinci olmamıza karşın, toplam kullanıcı sayısı açısından ise gerilerdeyiz'' dedi. Andiç, sektördeki tek olumsuzluğun alt yapı yetersizliği olduğunu ifade ederek, pazarı 2 megabit gibi düşük bir hızla kullanan Türk Telekom'un alt yapıya mutlaka yatırım yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

İnternet nedir?
Internet, birçok bilgisayar sisteminin birbirine bağlı olduğu, dünya çapında yaygın olan ve sürekli büyüyen bir iletişim ağıdır. Internet, insanların her geçen gün gittikçe artan "üretilen bilgiyi saklama/paylaşma ve ona kolayca ulaşma" istekleri sonrasında ortaya çıkmış bir teknolojidir.

Daha fazlasını Mobiletişim sözlükte bulabilirsiniz. Sözlüğe ulaşmak için tıklayınız.



Eklenme tarihi: 10.04.2007
Kaynak: ShowTV Net

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler