Photo&Digital 07'de Nokia ile çekin, izleyin, paylaşın

Photo&Digital 07'de Nokia ile çekin, izleyin, paylaşın

Mobil iletişim ve multimedya cihazlarında dünya devi Nokia, 12-15 Nisan'da Dünya Ticaret Merkezi Yeni Fuar Kompleksi'nde düzenlenecek olan Photo&Digital 07 Fuarı'na Nokia Nseries alt markasıyla sponsor oluyor. Nokia Nseries, fuar süresince ziyaretçilere, üstün fotoğraf ve video çekimlerinin yanı sıra, online paylaşım deneyimleri de yaşatacak. Photo&Digital 07'nin yıldızı Nokia N93i olacak.
Nokia N93i
Finlandiyalı mobil iletişim cihazları devi Nokia, 12-15 Nisan 2007 tarihlerinde Dünya Ticaret Merkezi Yeni Fuar Kompleksi'nde düzenlenecek olan Photo&Digital 07 Fotoğraf ve Dijital Görüntüleme Teknolojileri Fuarı'na Nokia Nseries alt markasıyla sponsor oldu. Fuar boyunca Nokia Nseries ürünleri ve deneyimleri ziyaretçilerle buluşacak. Fuarın yıldızı ise kompakt dijital video kayıt cihazı ile multimedya bilgisayarını bir araya getiren Nokia N93i olacak.

Nokia N93i ile video keyfi
DVD kalitesinde video kaydından İnternet'e doğrudan video yüklemeye kadar pek çok gelişmiş özelliği barındıran Nokia N93i, istediğiniz her an ve her yerde üstün kaliteli videolar çekmenizi sağlıyor.

Nokia N93i'nin saniyede 30 kare çekebilen (30 fps) MPEG-4 VGA video kamera, stereo ses kayıt ve dijital sabitleme özellikleri sayesinde, DVD kalitesinde videolar çekilebiliyor. Nokia N93i'de ayrıca, Carl Zeiss optik destekli 3,2 megapiksel (2048 x 1536 piksel) kamera, 3x optik yakınlaşma (zoom) ve otofokus modu bulunuyor. Standart Nokia N93i satış paketinde yer alan 1 GB kapasiteli miniSD hafıza kartı ile 45 dakikaya kadar DVD kalitesinde video ya da 1250 adet yüksek çözünürlüklü fotoğraf saklanabiliyor.

Nokia N93i ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

MPEG nedir?
(Motion Pictures Experts Group), ses ve görüntü verilerinin sayısal ortamda sıkıştırılması ve geri açılması prensiplerini belirleyen bir standarttır. Sıkıştırma işleminde, görüntü kareleri arasındaki değişimler analiz edilir ve bir MPEG kodlayıcı (encoder) ile dosya boyları yaklaşık 1/200 oranında sıkıştırılır. MPEG, bilgisayar ve broadcast sektörleri tarafından en geçerli standartlardan biri olarak kabul edilmiştir. Mevcut MPEG versiyonları; MPEG-1, MPEG-2, MPEG-3 ve MPEG-4 'tür.

Daha fazlasını Mobiletişim sözlükte bulabilirsiniz. Sözlüğe ulaşmak için tıklayınız.



Eklenme tarihi: 9.04.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler