Nokia Nseries Kısa Film Yarışması sonuçlandı

Nokia Nseries Kısa Film Yarışması sonuçlandı

20 Ekim 2006’dan bu yana devam eden Nokia Nseries Kısa Film Yarışması’nda mutlu sona ulaşıldı. 400’e yakın başvurunun yapıldığı yarışmanın galibi, 5 Nisan Perşembe akşamı 26. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında yapılan bir törenle açıklandı. Yarışmayı, "Köşeyi Dönmek - 2" adlı filmiyle Barkın Şener kazandı.

Teknoloji dünyasına yeni ürünler, yeni çözümler ve yeni bir deneyim getiren Nokia Nseries’in, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle düzenlediği Nokia Nseries Kısa Film Yarışması’nın galibi belli oldu. İki aşamalı olarak kurgulanan yarışmayı, Nokia N93 ile çektiği "Köşeyi Dönmek - 2" filmiyle Barkın Şener kazandı. 26. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında 5 Nisan Perşembe akşamı Beyoğlu Sineması’nda yapılan ödül töreninde, yarışmada ilk üç sırayı alan kısa filmlerin yanı sıra, ilk 10 içindeki diğer yarışmacıların filmleri ve Mansiyon Ödülü alan "Gaydırmaca" adlı kısa film de gösterildi. İlk üçe giren filmler, 31 Mart - 15 Nisan tarihleri arasındaki İstanbul Film Festivali programındaki Türk filmlerinden önce sinemaseverlere sunulacak.

400’e yakın başvurunun yapıldığı Nokia Nseries Kısa Film Yarışması’nda finale kalan 10 yarışmacıya birer adet Nokia N93 telefon hediye edildi ve her yarışmacı bu telefonlarla birer kısa film daha çekti. Yönetmen ve Senaryo Yazarı Ümit Ünal’ın başkanlığını üstlendiği, Sinema Yazarı Yeşim Tabak, Nokia Doğu Akdeniz ve Türkiye Multimedya Pazarlama Müdürü Sertaç Şener ve Uluslararası İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan’ın da yer aldığı jüri, bu 10 film arasından ilk üçü belirledi.

Yarışmanın birincisi, "Köşeyi Dönmek - 2" adlı kısa filmiyle Barkın Şener oldu. Şener, yarışmanın ilk aşamasında da "Köşeyi Dönmek - 1" adlı filmle ilk 10’a kalmıştı. İkinciliği "Momento Mori" ile Funda Zeynep Aygüler, üçüncülüğü ise "Kazım Ada" ile Eray Mert kazandı.

Diğer 7 finalist ise şöyle (alfabetik sırayla): Alper Abca, Orçun Baştürk, Deniz Buga, Anıl Duran, Seyfi İşman, Lale Kabadayı, Ali Şentürk.

Denizli Anadolu Lisesi 11 Fen G sınıfı öğrencilerinin çektiği "Gaydırmaca" adlı film de jüri tarafından Mansiyon Ödülü’ne layık görüldü.

Yarışmanın galibi olan Barkın Şener 5.000 YTL kazanırken, ikinci olan Funda Zeynep Aygüler 3.000 YTL, üçüncü olan Eray Mert de 2.000 YTL ile ödüllendirildi.

Gecede bir konuşma yapan Uluslararası İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan şunları ifade etti: "Uluslararası İstanbul Film Festivali çerçevesinde daha önce kısa filmlere yer vermiyorduk ve böyle bir yarışmayla kısa filmi de programımıza dahil etmekten mutluluk duyuyoruz."

Uluslararası İstanbul Film Festivali Tema Sponsoru Nokia adına da Nokia Doğu Akdeniz ve Türkiye Multimedya Pazarlama Müdürü Sertaç Şener bir konuşma yaptı. Şener konuşmasında şunları söyledi: "Geçtiğimiz yıl Filmekimi sponsorluğuyla başlayan uzun bir video hikayesinin şimdilik sonuna geldik. Türkiye’de kendi alanında bir ilk olan bu yarışmaya 400’e yakın başvurunun yapılması, kullanıcılarımız ile doğru noktada buluştuğumuzun bir göstergesiydi. Artık mobil iletişim sadece cep telefonuyla konuşmaktan ibaret değil. Multimedya bilgisayarlarıyla, yaşadığınız anları ölümsüzleştiriyor, dilediğiniz şekilde düzenliyor, saklıyor ya da paylaşıyorsunuz. Yarışmacılarımızın bire bir yaşadığı bu deneyim, çekilen kısa filmlerin kalitesiyle de kendisini kanıtlıyor."

Son olarak, Jüri Başkanı Yönetmen Ümit Ünal sahneye çıktı ve görüşlerini şöyle açıkladı: "Türkiye'de kısa film, son yıllarda büyük bir ilerleme gösterdi. Bunda teknolojideki gelişmelerin payı olduğu kadar, bu alana yatırım yapan ve yarışmaları destekleyen kuruluşların da payı var. Yarışmaya katılan ve destekleyen herkese teşekkür ederim. Benim için her aşaması eğlenceliydi ve sinemamız için umut vericiydi."

Ödüllerin verilmesinin ardından sinemaseverler, yarışmanın finaline kalan 10 kısa film ve "Gaydırmaca"yı izlediler. Filmler ve ödül töreninden görüntüler www.nserieskisafilm.com adresinden izlenebiliyor.



Eklenme tarihi: 7.04.2007

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler