Suudi Arabistan 3. çep telefonu ihalesi MTC'nin

Suudi Arabistan 3. çep telefonu ihalesi MTC'nin

Suudi Arabistan 3.cep telefonu ihalesini, en yüksek fiyatı 6,1 milyar $ ile veren MTC kazandı. İhaleye en yüksek 2.fiyatı 4,6 milyar $ ile Samawat-Bharti konsorsiyumu verirken, Oger Telecom'un fiyatı 4 milyar $ oldu.

Mobile Telecommunications Co. (MTC), Kuveyt'in en büyük mobil telefon operatörü durumunda. Suudi Arabistan pazarını "cazip" bulduklarını açıklayan MTC firması ihalede Prens Alwaleed Bin Talal liderliğindeki Turkcell'i de geçti.

MTC'nin, % 70 ile Arab ülkeleri arasında en düşük mobil telefon penetrasyonuna sahip olan Suudi Arabistan'da yatırım yapacağı bildiriliyor. MTC geçen 2 yılda Afrika'da 5 milyar $ yatırım yaptı.

Suudi Arabistan'da abone başına mobil geliri 35 $ düzeyinde. Sabit hat penetrasyonu ise % 16. Ancak ülke nüfusunun % 58'i 25 yaşından küçük.

Suudi Arabistan'da 2 mobil operatör var. Bunlardan birisi devlet şirketi olan Saudi Telecom Company ve diğeri Eti_salat tarafından yönetilen Mobily. 26.5 milyon nüfusa sahip olan ülkedeki mobil telefon abone sayısı 15 milyon.



Eklenme tarihi: 30.03.2007
Kaynak: turk.internet.com

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler