Avrupa Mobil TV için standart arıyor

Avrupa Mobil TV için standart arıyor

Avrpupa Birliği Bilgi Toplumu ve Medya Komisyonu CeBIT Hannover'da düzenlediği toplantıda 11,9 miyar dolara ulaşacak olan Mobil TV pazarından Avrupa'nın pay kapması için acilen standartlar üzerinde uzlaşması gerektiğinin altını çizdi. Avrupa Birliği Bilgi Toplumu ve Medya Komisyonu Başkanı Vivianne Reading CeBIT Hannover fuarında düzenlediği basın toplantısında Mobil TV'nin Avrupa'nin önünde olan büyük bir fırsat olduğunun altını çizerek önlerindeki en büyük engelin standartlar olduğunu söyledi.

Mobil TVReading, endüstrinin ve içerik üreticilerinin acilen standartlar konusunda uzmanlaşması gerektiğinin altını çizerek Avrupa Mobil Yayıcılar Birliği EMBH'ın Temmuz ayında standart konusunda uzlaşması gerektiğini söyledi. 2008 olimpiyatlarının yaklaştığının altını çizen komisyon başkanı bunun Mobil TV'nin Avrupa çapında yaygınlaşması için önemli bir fırsat olduğunu ve bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini bunun için de düzenlemelerin ve standartlar konusunda uzlaşının acilen hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Bunun yanında fuar bünyesinde biraraya gelen AB üyesi ülkelerin Ulaştırma Bakanları'nın katıldığı toplantıda Mobil TV de masaya yatırıldı.

GPRS Slot nedir?
Telefonun GPRS için kullandığı yükleme ve indirme oranlarını verir. Örnekler: GPRS Sınıf 8 (4+1) Sınıf 8’de, 4 slot karşıdan yükleme ve 1 slot karşıya yükleme içindir. Web taraması için uygundur ve ayrıca gönderdiğinizden daha fazla e-posta okuyabilirsiniz. GPRS Sınıf 10 (4+1, 3+2) Yukarıdaki örnekte verilen bu profil, hızlı mesajlaşma gibi yoğun GPRS kullanımı için idealdir.

Daha fazlasını Mobiletişim sözlükte bulabilirsiniz. Sözlüğe ulaşmak için tıklayınız.



Eklenme tarihi: 27.03.2007
Kaynak: BT Dünyası

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler