CeBIT 2007 fuarı başladı

CeBIT 2007 fuarı başladı

Dünyanın en büyük bilişim fuarı CeBIT, geçtiğimiz Perşembe günü Almanya'nın Hannover şehrinde Başbakan Angela Merkel'in katıldığı törenle açıldı. Fuara bu yıl Türkiye'den 35 firma katılırken, 70'i aşkın ülkeden toplam katılımcı firma sayısının 6 bin 59 olduğu öğrenildi. Katılımcı firmalar arasında Nokia, Motorola gibi telekomünikasyon devlerinin olmaması dikkat çekti. 15-21 Mart tarihleri arasında fuarı yaklaşık 435 bin kişinin gezmesi beklenirken, geçen yıl ziyaretçi sayısının 434 bin olduğu belirtildi. Fuara bu yıl konuk ülke olarak Rusya seçilirken, 606 stand açan Tayvan fuara en çok ilgi gösteren ülke oldu.

Enformasyon ve komünikasyon teknolojileri alanında faaliyet gösteren 150 Rus şirketi, 5 bin 500 metrekarelik fuar alanında, komünikasyon, büro teknolojileri, bankacılık ve finans, dijital sistem ürünlerini sergiliyor. Katılımcı şirketler arasında Inkotex ve Russoft gibi sektörün liderleri de var. Fuar çerçevesinde ev sahibi Almanya ile konuk Rusya arasında sayısız ortak etkinlik düzenlenecek. Bu çerçevede Rusya-Almanya IT zirvesi yapıldı. Almanya'nın sadece 2005'de Rusya'ya 2 milyar Euro değerinde donanım ihraç ettiğine dikkat çekildi.

CeBIT_2007


Sıradışı neler var?
Fuara giriş ücreti 38 euro olarak belirlenirken, bu yıl ilk defa yapılan uygulama ile katılımcılara davetli çağırabilmeleri için bir euro değerinde 150 bin bilet dağıtıldı. Fuarda bir Avusturya firmasının ürettiği telefon yastığı, özellikle uzun telefon görüşmeleri yapanların ilgisini çekti. Hem yastık hem de telefon görevi üstlenen ürünün seneye piyasaya çıkacağı ve fiyatının 250 euro civarında olacağı bildirildi. İçine telefon ahizesi, mikrofon ve hoparlör monte edilmiş telefon, aküyle çalışıyor.

Fuarda sergilenen "Seecode Wheel" telefon ise arabanın direksiyonuna takılara araç içinde rahat görüşme yapma imkanı sağlıyor. 3 ay sonra piyasaya çıkacak olan Seecode Wheel, seyahat esnasında bir tehlike sezerse görüşmeyi sona erdiriyor. Firma yetkilisi Dietmar Jung, "Elinizi direksiyondan kaldırmadan telefon görüşmesi yapabilirsiniz. Ürün, 90 gram ağırlığında ve 10 saat kesintisiz görüşme yapabilme imkanı sunuyor. Seecode Wheel, Avrupa'nın her ülkesinde kullanılabilecek. Fiyatı ise 149 euro olarak belirlendi" diye konuştu.



Eklenme tarihi: 19.03.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler