Vodafone veri Roaming'de tek fiyat uygulaması

Vodafone veri Roaming'de tek fiyat uygulaması

Vodafone cep telefonu üzerinden internet surf yapan, e-mail kontrol eden ya da şirket networküne bağlanan Avrupa'lı müşterileri için seyahat sırasında da uygulanabilir 12 Euro'luk tarife açıkladı. Vodafone, müşterilerinin Avrupa'daki roaming masraflarını düşürmeye devam ediyor. Bugün yaptığı açıklamada data (veri) müşterileri için Avrupa çapında 12 Euro'luk tek fiyat uygulayacağını bildirdi. Tarife, 1 temmuz 2007 itibariyle geçerli olacak ve wireless bağlanan laptoplar için geçerli olacak. Tarifenin seyahat eden işadamları için önemli tasarruflar getireceği bildiriliyor. Hatırlanacağı üzere AB Komisyon Başkanı reding, Roaming masraflarının düşürülmesi konusunda ciddi bir şekilde savaşıyor.

Mobiletişim_344Vodafone'un son tarifesi ile müşterileri basit bir roaming fiyatına sahip olduklarından, masraflarını da tahmin edebilir hale gelecekler. Vodafone 2 yıldır uyguladığı ses roaming tarifesi Vodafone PassPort'a 12 milyon müşterinin kayıtlı olduğunu bildiriyor. Günlük veri tarifesinin açıklanması ile Vodafone'un Avrupa'da seyahat eden müşterilerini de aynı şekilde çekmesi bekleniyor. Vodafone'un şebekesini devamlı geliştirdiği de bildiriliyor. 3G üzerinde güçlü bir networkü olan Vodafone'un son dönemde, 11 Avrupa ülkesinde yer alan HSDPA gibi daha hızlı teknolojilere yöneldiği de bildiriliyor.

HSDPA nedir?
(High Speed Downlink Packet Access - Yüksek Hızlı Downlink Paket Erişimi) WCDMA teknolojisinin geliştirilmesiyle oluşturulmuş 3G/UMTS teknolojilerinden 5 kat daha hızlı bir bağlantı sağlayan protokoldür.

Daha fazlasını Mobiletişim sözlükte bulabilirsiniz. Sözlüğe ulaşmak için tıklayınız.



Eklenme tarihi: 18.03.2007
Kaynak: Turk.internet.com

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler