Cep’te internetin en hızlı yolu

Cep’te internetin en hızlı yolu

Amerika’da yeni kurulan Mobio tarayıcıları kullanmadan direkt olarak kullanıcının ihtiyacı olan bilgiyi sağlıyor. Web sayfalarının yavaş yüklenmesi, yazı karakterlerinin çok küçük olması, telefonlarının karmaşık arayüzü cep telefonlarından internet erişiminde sıklıkla karşılaşılan zorluklar olarak görülüyor. Amerika’da yeni kurulan Mobio ise tarayıcıları kullanmadan direkt olarak kullanıcının ihtiyacı olan bilgiyi sağlıyor. Şirket telefona yüklenerek kullanılan küçük programları ücretsiz olarak sağlıyor. Bu programlardan biri taksi duraklarının telefonlarını getirirken diğeri harita ve restoranları listeleyerek kullanıcının telefonuna getiriyor.

Diğer bir program ise sinema bileti alınmasına veya restoranlarda rezervasyon yapılmasına yardımcı oluyor. Kullanıcılar Mobio’nun sitesinden ücretsiz kayıt yaptırarak istediği programı indirip kullanabiliyor. Şu anda java altyapısını kullanan programlar gelecekte Windows Mobile ve Blackberry’de de çalışabilir olacak.

BlackBerry nedir?
BlackBerry™ bağlantısı, posta sunucunuz tarafından alınan e-postaları otomatik olarak telefonunuza gönderir. BlackBerry, seyahat eden meslek sahiplerinin yolculuk sırasında ihtiyaçları olan bilgilere erişmelerine ve iletişim kurmalarına olanak veren bir kablosuz bağlantı çözümüdür. Push tabanlı BlackBerry hizmetleri, e-postaların ve diğer verilerin otomatik olarak kolay bir şekilde telefonunuza teslim edilmesini ve telefonunuzdan otomatik olarak gönderilmesini sağlar.

Daha fazlasını Mobiletişim sözlükte bulabilirsiniz. Sözlüğe ulaşmak için tıklayınız.



Eklenme tarihi: 18.03.2007
Kaynak: Milliyet

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler