HP’den SMS ile kartuş

HP’den SMS ile kartuş

HP, kullanıcılar, toner ya da kartuşlarının bitmesi durumunda yazıcıları ile uyumlu kartuş modellerini kısa mesajla öğrenebiliyor. Bunun için, kısa mesaj içeriğine HP yazıp, sonrasında bir boşluk bırakmak ve yazıcının model adı ile numarasını girmek yeterli. Örneğin, "HP Laserjet 1018" yazarsanız, Laserjet 1018 modeline uygun toner tipini öğrenebilirsiniz. Kısa mesajın Turkcell 2979'a gönderilmesi gerekiyor.

HP, markasını taşıyan ürünlerle birlikte orijinal sarf malzemelerinin kullanılmasını öneriyor. Dolum veya sahte sarf malzemeleri kullanıcılarına avantaj yerine şu dezavantajları getiriyor:

Mobiletişim_82

  • Kartuş veya toner içinde kullanılan mürekkep kalitesinin iyi olmaması nedeniyle baskı kalitesinde bozulma ve kalitesizlik
  • Herhangi bir kalite kontrol işleminden geçmemiş mürekkep ve toner nedeniyle azalan kartuş ömrü
  • Kartuş içinde bulunan mürekkep ve toner miktarının az olması sebebiyle daha az miktarda sayfa basımı
  • Kartuş içindeki mürekkebin akması veya kalitesizliği nedeniyle kullanılan cihaz aksamında meydana gelen zarar
  • Yeniden doldurulan sarf malzemelerinin kullanılması nedeniyle cihazlarda oluşan hasarlardan dolayı cihazın garanti kapsamı dışına çıkması


HP, kullanıcıların yukarıda belirtilen dezavantajları göz önüne alarak, orijinal HP sarf malzemeleri kullanmalarını ve kendilerine dolum ürün satmayı öneren kişi ya da kuruluşlar ile her şeyden önce kendi hakları için mücadele etmelerini öneriyor.

SMS nedir?
Short Message Service – Kısa Mesaj Servisi. Kullanıcıya, hücresel telefonu aracılığıyla kısa yazılı mesaj gönderme ve alabilme imkanı sağlayan bir hizmettir.

Daha fazlasını Mobiletişim sözlükte bulabilirsiniz. Sözlüğe ulaşmak için tıklayınız.



Eklenme tarihi: 17.03.2007

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler