En zeki kullanıcılar, cep telefoncular mı?

En zeki kullanıcılar, cep telefoncular mı?

Dünya genelindeki mobil telefon kullanıcılar, cihazlarında “kullanmadıkları pek çok özelliğe” sahip olduklarını belirtiyor. 37 ülkede 14.000 tüketici ile anket düzenleyen Mobil Deneyimi Geliştirme Forumunun (FAME) raporu mobil cihaz üreticilerinin "özellikler" ve "fonksiyonlar" üzerine gerekenden fazla eğilirken, "kullanılabilirliğe" aynı derecede önem vermediğini iddia ediyor.

Mobiletişim_992Mobil cihaz bardağı acaba yarısı dolu bir bardak mı yoksa yarısı boş bir bardak mı? Mobil cihaz kullanıcıları arasında yapılan global bir araştırmaya göre kablosuz mobil telefon pazarındaki son ürünler hakkında müşteri şikayeti sayısı azımsanmayacak düzeyde. Ancak yıllık "Global Mobil Düşünce Denetimi" için 37 ülkede 14.000 tüketici ile anket düzenleyen Mobil Deneyimi Geliştirme Forumu (FAME) bu sorunları daha çok birer fırsat olarak görüyor. Her ne kadar bazı şikayetler belirli coğrafyalar için geçerli olsa da ankete katılanlar arasında “işlev yorgunluğu” diye tarif edebileceğimiz evrensel bir sorun göze çarpıyor. Dünya genelindeki mobil telefon kullanıcılar, cihazlarında “kullanmadıkları pek çok özelliğe” sahip olduklarını belirtiyor. Forumun raporu endüstrinin özellikler ve fonksiyonlar üzerine gerekenden fazla eğilirken, kullanılabilirliğe aynı derecede önem vermediğini iddia ediyor. Araştırmayla ilgili açıklamada, ABD’de yürütülen ankete katılan kullanıcıların satın alma sürecinde 1 numaralı şikayet olarak kendilerine daha pahalı cihaz ve servislerin satılma çabalarının yüksekliği tanımlandığı belirtiliyor.

Global olarak dile getirilen diğer sorunlar en yüksekten en düşüğe göre şöyle sıralanıyor;

  • Servis ücretleri,
  • Pil ömrü,
  • Telefon veya iletişim bilgilerini kaybetme,
  • Hırsızlık veya cihazın hasar görmesi,
  • Diğer kişilerin yüksek sesle yaptıkları cep telefonu görüşmelerinden duyulan rahatsızlıklar
  • Hat kesilmeleri


FAME, Global Pazarlama Yöneticileri (CMO) pazarlama birliğinin bir parçası olarak faaliyet gösteriyor. Telefon üreticisi Palm ise bu çalışmanın en büyük destekçilerinden birisi idi.

ANSI nedir?
(American National Standarts Institute) Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü. Mobil iletişimin standardizasyonu konusunda çalışan panel. Standartların geliştirilmesi ve yayınlanmasından sorumlu olan ANSI, 1,000’in üzerinde şirket ve kuruluş tarafından destekleniyor.

Daha fazlasını Mobiletişim sözlükte bulabilirsiniz. Sözlüğe ulaşmak için tıklayınız.



Eklenme tarihi: 16.03.2007
Kaynak: Turk.internet.com

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler